fbpx

Ekstremt effektiv "weekend diæt"

Hvis vi ikke kan hellige os en sund kost i den travle arbejdsuge, forkæler vi os i hvert fald med en sund kost i weekenden, der hovedsageligt består af frugt, grøntsager og usødet væske.

Med sadeži najraje posežimo po ananasu, saj vsebuje veliko vode, vitaminov in vlaknin ter se uspešno bori proti odvečnim maščobnim blazinicam. Zeleni čaj bo v veliko pomoč pri detoksifikaciji organizma, ovsena kaša pa bo prečistila naš prebavni trakt. Izogibajmo se soljenju in sladkanju jedi in popijmo vsaj dva litra nesladkanega čaja ali vode dnevno.

Photo: Thinstock
Photo: Thinstock

1. dan (petek)

Morgenmad: 100ml grenivkinega soka, skodelica nesladkanega zelenega čaja, smoothie iz banane, gozdnih sadežev, lanenega semena (ena žlica) in 100 ml mandljevega ali riževega mleka.
Malica: polovica narezanega ananasa.
Frokost: sezonska solata in lahka zelenjavna mineštra.
Aftensmad: lososov file z žara, 100g kuhanega krompirja in 100g kuhanega stročjega fižola.

2. dan (sobota)

Morgenmad: skodelica nesladkanega zelenega čaja, skodelica ovsene kaše z jogurtom in nasekljano banano.
Malica: polovica narezanega ananasa.
Frokost: sezonska solata, 100g polnozrnatih testenin testenin, omaka iz sveže zelenjave in malce parmezana.
Aftensmad: zelenjavna mineštra, popečena piščančja prsa, kuskus v solati.

3. dan (nedelja)

Morgenmad: 200ml nesladkane limonade, skodelica nesladkanega zelenega čaja, skodelica nasekljanega sadja z jogurtom in pestjo mešanih oreščkov.
Malica: skodelica zelenega čaja brez sladkorja, polovica narezanega ananasa.
Frokost: sezonska solata, jajčna omleta s paradižnikom in špinačo, 2 kosa polnozrnatega kruha.
Aftensmad: kvinoja s svežo zelenjavo in pelati. Potresimo s mocarelo in zapečimo v pečici.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.