I samarbejde med den øverste japanske kok Sato Shin og restauranten Dishi, som hver dag glæder sig over et varieret og varieret udvalg af frokoster og eftermiddagsforfriskninger, arrangerer Silkevejen en række japanske kulinariske kreationer.
S seznanitvijo o kulturnem ozadju, osnovnimi sestavinami ter različno zahtevnimi kuharskimi metodami boste lahko vstopili v razgibani svet japonske kuhinje, kar vas bo nedvomno zapeljalo v nadaljnje raziskovanje edinstvenosti Japonske in njenih okusov. V prijetnem domačem ambientu restavracije Dishi v samem središču mesta vam bodo zaželele dobrodošlico dobrote, ki se jih bomo nato naučili pripravljati. Tekom ustvarjalnice se boste prepustili modrosti mojstra Sata, ki vas bo skozi pozorno in nazorno razlago kuharskih tehnik in ukan, popeljal na kulinarično potovanje po daljni deželi vzhajajočega sonca. Lesene japonke in obi si priskrbite sami!
Ustvarjalnice so namenjene tako začetnikom kot poznavalcem, tako japonsko dobro govorečim brbončicam kot tudi tistim, ki niso okusile še niti konichiwa. Japonske kuhinje se boste lahko učili skozi njeno kulturo iz prve roke, kuhali podprti z jedmi, ki jih boste nato ustvarili (japonski žlikrofi, japonske juhice, tempura, suši in še marsikaj). Domov boste odnesli paket sestavin (v vrednosti 5 do 8 evrov), da vam znanje ne zapusti spomina.
Ena delavnica je 45 evrov na osebo; vsi, ki se prijavijo na 2 ali več delavnic pa dobijo enkratni 10% popust za nakup izdelko v trgovini Svilna pot
Prijave sprejemajo v restavraciji Dishi, trgovini Svilna pot na Trubarjevi 20 v Ljubljani, preko e-maila info@svilnapot.com ali preko telefona 040-567-437.
Razpoložljivi datumi delavnic: 29. oktober, ostalim datumom delavnic pa lahko sledite na spletni strani Svilne poti.
LÆS MERE: Teden restavracij – slovensko kulinarično gibanje
Mere information:
svilnapot.com