Hvad er den nemmeste måde at skrælle den frugt, der oftest ender på tallerkenen? Vidste du, at de fleste frugter som appelsiner, kiwi og jordbær bliver skrællet eller afstilket forkert og derfor smider for meget af den spiselige del af frugten? Se denne video for at lære, hvordan du får mest muligt ud af frugt og holder op med at skrælle den på den forkerte måde én gang for alle!
Kako najlažje olupiti sadje, ki se najpogosteje znajde na krožniku in s katerimi so imeli nekateri do zdaj probleme? Resda zna vsak olupiti sadje in odstraniti peclje, pečke ipd., a glavni problem je, da to počnemo forkert in da le redki to delajo tako, kot je treba.
So vas v šoli pri gospodinjstvu kdaj učili, kako se pravilno olupi, nareže in zaužije določeno sadje? Morda bi bilo koristno, da šolski sistem to vključi v del splošne izobrazbe glede na to, da se oziroma bi se morali s sadjem srečevati na dnevni ravni. In če pomislite, koliko užitnih delov sadja zavržete, ker ne obvladate lupljenja in odstranjevanja ”tujkov” iz sadja, je tovrstno znanje skorajda nuja. Poleg tega pravilno lupljenje oziroma priprava sadeža pomeni tudi manj nereda in umazanije.