fbpx

Nationalt farvede snacks til at følge VM-kvartfinalerne i 2014, del 2

Vi går ind i endnu en del af VM-kvartfinalerne 2014 og dermed endnu en del af at nyde fodbold og nationalt farvede kulinariske lækkerier. Currywurst fra Tyskland, franske pandekager med en uventet hovedstjerne og varm sauce og varm pølse fra Argentina, hvor passionen hersker selv i fodboldspillet... at se kampen med så lækkert akkompagnement vil gøre 100% sjovere!

Možnosti za kulinarično razvajanje je res neomejeno in če že ne ekipa, za katero navijamo na Svetovnem prvenstvu v nogometu 2014, naj naše želje usliši vsaj pečica! Ideje, kako jo uporabiti, sledijo.

Nemška Currywurst

Klobasa. Sinonim za nemško kulinariko, ena redkih jedi z lastnim muzejem in prva izbira lačnih navijačev. Po zaslugi hitrega in prostega recepta bomo živce prihranili za napeto tekmo!

Ingredienser:
1 klobasa in 1 hrustljava kajzerica na osebo

Currywurst omaka

1 skodelica paradižnikovega kečapa
1 jedilna žlica pekoče čili omake
¼ tsk salt
¼ tsk sort peber
¼ čajne žličke mlete paprike
¼ čajne žličke milega čilija v prahu

Nemška Currywurst
Nemška Currywurst

Forberedelse:
Vse sestavine za omako zmešajte v posodi in pustite v hladilniku, kjer naj se okusi mešajo dobri dve uri.

Skuhajte klobaso, jo postrezite na hrustljavi kajzerici in dobro zalijte s currywurst omako. Za popolno izkušnje nemške kulinarike lahko dodate še kislo zelje in seveda poplaknete s pravo mehurčkasto pijačo.

La Galette Saucisse : Francija

Palačinke po francosko z nepričakovanim dodatkom: klobaso.

Ingredienser:

klobase (1 na osebo)
½ skodelice ajdove moke
½ skodelice navadne moke
½ kop mælk
2 æg
1 tsk salt
2 jedilni žlici vode

Galette saucisse, Francija
Galette saucisse, Francija

Forberedelse:

Vse sestavine za palačinke premešajte in pustite, da stojijo dobro uro. Segrejte ponev in iz mase naredite ajdove palačinke.

Da galette postane La Galette Saucisse, palačinke preprosto premažite z gorčico in jih ovijte v okoli pravkar pečenih klobasic… Et voila! Že uživate prigrizek, ki je izredno priljubljen na nogometnih tekmah v francoskem mestu Rennes.

Choripan z omako chimichurri: Argentina

Vroči Argentinci in nogomet, ki ga igrajo s strastjo, pospremite z vročo hrano.

Ingredienser:
argentinska klobasa Chorizo ali italijanska pekoča klobasa
kajzerice (da bodo bolj hrustljave, jih lahko rahlo popečete)

Za omako Chimichurri:

½ skodelice olivnega olja
¼ skodelice (rdečega) vinskega kisa
¼ skodelice vode
½ skodelice nasekljanega peteršilja
1 majhna čebula (nasekljana)
3 stroki česna (nasekljani)
1 paradižnik (olupljen, brez semen in narezan na kocke)
1 jedilna žlica posušenega origana
1 jedilna žlica pekoče paprike (v prahu)
1 jedilna žlica solnega cveta
1 čajna žlička mletega črnega popra
1 tsk chilipulver

Choripan z omako chimichurri, Argentina
Choripan z omako chimichurri, Argentina

Forberedelse:

    Vse sestavine za omako dobro premešajte v posodi, jo prekrijte s plastično folijo in čez noč pustite v hladilniku. Da se bodo okusi karseda dobro premešali in ohranili svežino, folijo odstranite šele slabo uro pred postrežbo. Klobase popecite na žaru in odcejen sok premažite po kruhkih. Te lahko rahlo še popečete, da bodo prijetno hrustale. Klobase postrezite na kajzericah in jih izdatno prekrijte z omako Chimichurri. Zdaj se tekma lahko prične!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.