På trods af den strøm af kosttilskud, som fødevareindustrien tilbyder os i dag, må vi ikke glemme grønalgen fra slægten Spirulina, da den balancerer og styrker vores sundhed på en naturlig måde. Denne gang tilbyder vi dig en lækker opskrift på friskbagt brød med mirakuløse alger, som vil give dig nok energi og mere styrke.
Spirulina je odlično celostno živilo, ki nadomešča izolirane vitamine in minerale. Je močan antioksidant, vključno z vitamini B1, B6, C in E. Pomaga preprečevati celično škodo zaradi prostih radikalov, ki so povezani z razvojem bolezni kot so rak, artritis, bolezni srca, sive mrene in prezgodnje staranje. Poleg tega je zelo dober vir beta karotena, železa, kalcija, različnih mineralov in esencialnih maščobnih kislin.
Spirulina je odličen vir beljakovin, krepi imunski sistem, ščiti pred okužbami, lajša simptome alergij, in ima probiotične lastnosti.
Ingredienser
- 1 skodelica kvinoje
- 1 skodelica polnozrnate moke
- 2 kopper vand
- 3/4 skodelice sojinega mleka
- 2 æg
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 2 žlički jedilnega škroba
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/4 žličke pecilnega praška
- 2 žlički alge spiruline v prahu
Forberedelse:
- Namočite kvinojo čez noč v 2 skodelicah vode.
- Odcedite odvečno vodo in temeljito sperite.
- Pečico segrejte na 350 stopinj.
- Sojino mleko, jajca, sladkor, jedilni škrob, sol in kvinojo združite v eno posodo in premešajte.
- V drugi posodi združite in premešajte moko, pecilni prašek in spirulino.
- Suho in gladko zmes združite ter dobro premešajte.
- Pekač obložite z peka papirjem in nato vanj ulijte zmes, ki ste jo pripravili.
- Pečete 40 – 50 minut.
- Kruh naj počiva po peki počiva 10 minut, da se malce ohladi.