Den ideelle serveringstemperatur varierer fra drik til drik. Hvorfor det er vigtigt at nyde en bestemt drik ved den rigtige temperatur hænger i høj grad sammen med smagen, nemlig kun den rigtige temperatur trækker essensen ud af den. Tjek ved hvilken temperatur du skal drikke øl, vin og andre drikkevarer for at lære deres første "ansigt" at kende.
Ob vročih poletnih dneh se zdi ledeno hladno pivo ali kozarec vina logična izbira. A medtem ko nas ekstremno mrzle pijače resda osvežijo, nimajo kaj dosti okusa. To je zato, ker njihove zelo nizke temperature preprečijo normalno delovanje jezika, kar pomeni, da pijače ne okušate take kot je v resnici. Mnogo ljudi je celo prepričanih, da številni večji proizvajalci pijač ljudi spodbuja k temu, da pijejo preveč ohlajene pijače, saj ne želijo, da bi spoznali njihov pravi okus.
LÆS MERE: Verdenskort over de mest populære øl i de enkelte lande
No, če bi radi uživali øl eller vin in izvabili njun pristen okus je naslednja infografika, ki pojasni kakšna je idealna servirna temperatura piva in vina, kot nalašč za vas. Ste abstinent? Brez skrbi, vodič ne zaobide niti kave in čaja, ki jima tako radi uničimo okus ne da bi se tega sploh zavedali.