Limonin tiramisu je popolna sladica, ki z nežnim okusom in mehko strukturo očara naše goste. Je popolna izbira za spomladanski desert, romantičen brunch ali pa kar tako.
Čeprav limonin tiramisu ni ravno najbolj enostaven za pripravo, bo naš trud poplačan že ob prvi žlički fantastičnega deserta, ki prevzame z božanskim okusom in prikupnim izgledom.
Recept za limonin tiramisu:
Ingredienser:
- 4 žlice belega ruma
- svež sok 2 limon
- 5 žlic sladkorja v prahu
- paket baby piškotov
- 500 g mascarponeost
- 2 store æg
- 500 ml sladke stepene smetane
- sveže nastrgana lupinica 1 limone
- sveže jagode (za dekoracijo)
Forberedelse:
V skledi zmešamo limonin sok in rum, dodamo 2 žlici sladkorja v prahu in mešamo, dokler se ne stopi. Po želji lahko dodamo še nekaj žlic vode. Postavimo na stran. Beljake stepemo do trdega. Enako storimo s sladko smetano. V skledo stresemo preostali sladkor, sir mascarpone, rumenjake in limonino lupinico in dobro premešamo. Nato v zmes previdno vmešamo še smetano in beljake. Baby piškote namočimo v zmes z limoninim sokom in s polovico obložimo lične servirne kozarce oziroma stekleno posodo. Čez piškote polijemo polovico kremaste mešanice in nadaljujemo z še eno plastjo namočenih piškotov. Zaključimo s plastjo kreme in položimo v hladilnik za vsaj 8 ur. Ohlajen limonin tiramisu potresemo s svežimi jagodami in uživamo.
Mere information:
www.thewickednoodle.com