fbpx

En forfriskende forårsdiæt

Under forårets diæt skal du prøve at drikke mindst 2 liter usødet te og vand om dagen. Lad os undgå alle sødede drikke (juice, alkoholholdige drikkevarer, sødet te/kaffe) og opdele den daglige menu i mindst tre måltider om dagen.

Zajtrki:

Vsako jutro pričnimo s sokom limone v kozarcu tople vode. Napitka ne sladkajmo. Nato izbirajmo med:

  • 1/2 grenivke, 1 jogurt, 1 rezina polnozrnatega kruha;
  • 250g nesladkanih ovsenih kosmičev s kefirjem in 1 nasekljano banano;
  • 250g dag mueslija z 100ml posnetega mleka in hrustljavo jabolko;
  • nasekljana polovica ananasa in 1 jogurt;
  • 1 trdo kuhano jajce, rezina polnozrnatega kruha z nemastnim namazom, 1 jogurt.

Kosila:

  • 2 rezini polnozrnatega kruha, pločevinka tune v naravnem soku, začinjena z limoninim sokom in začimbami po izbiri, svež paradižnik;
  • 2 rezini polnozrnatega kruha, 2 rezini sira. 4 rezine poščančjih prsi in sveža paprika;
  • 200 g popečenih piščančjih prsi na bogati sveži solati;
  • popečen losos s kuhanim stročjim fižolom;
  • omleta iz dveh jajc, šampinjonov in rdeče paprike, 2 rezini polnozrnatega kruha.
Photo: Thinstock
Photo: Thinstock

Večerje:

  • 200g bele ribe, pečene na žaru. Priloga: 100g kuhanega mladega krompirja, 100g kuhanega mladega korenčka in 100g kuhanega brstičnega ohrovta;
  • 200g piščančjih prsi brez kože pečenih v foliji. Priloga: 100 g kuskusa z dvema drobno narezanima mladima čebulama in enim strokom česna, svežo papriko, malo limoninega soka in sokom iz piščančjih prsi, ki se je nabral v foliji;
  • 200g jetrc z žara. Priloga: rižota iz 100g riža, čebule, gob, pelatov, brstičnega ohrovta in korenčka;
  • 100g nemastne svinjine pražene na pol žlice olja. Priloga: 100g sveže narezane zelenjave, 100g kuhanega riža, en strok česna, limonin sok;
  • 1 postrv z žara začinjena z malo limoninega soka in mandljevimi lističi. Priloga: 100g mladega kuhanega krompirja in 200g kuhane blitve.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.