Ved du, hvordan man hælder øl korrekt fra en flaske/dåse? Ender du nogensinde med for meget eller for lidt skum? Så gør du noget forkert! Lær at hælde øl op én gang for alle. Med vin er serveringstemperaturen afgørende, mens det med øl er mængden af skum, da det i høj grad bidrager til den optimale opfattelse af øllets smag, som bryggeren har arbejdet så hårdt på at skabe. Så hvad skal du være opmærksom på, når du hælder øl op?
du ved kako pravilno natočiti pivo iz steklenice/pločevinke? Čeprav ga (predvsem poleti) nemalokrat spijemo na hitro in se kaj dosti ne oziramo na količino pene, je pitje piva predvsem obred, zato je še kako pomembno, da ga znamo pravilno postreči in s tem iz njega potegniti kar največ. Kar je za vino servirna temperatura (pri pivu se ta glede na vrsto razlikuje in niha od 7 do 15 stopinj Celzija), je za pivo količina pena, ki odigra ključno vlogo pri končnem okusu. Zato toliko bolj šteje način, kako pivo iz steklenice/pločevinke natočimo v kozarec.
LÆS MERE: Road trip 3. dan: 50 odtenkov piva

Za začetek mora biti vaš kozarec čist, saj razni ostanki umazanije negativno vplivajo na obstojnost pene. Še pomembnejša sta naklon in kraj stika piva s kozarcem. Kozarec morate med natakanjem držati pod kotom 45 stopinj (stopinja gor ali dol ni pomembna), pivo pa naj se kozarca najprej dotakne nekje na sredini le-tega. Ko je kozarec skoraj poln, ga za optimalno količino pene justere in od tu naprej pivo točite po sredini. Idealna količina pene na koncu je 2–3 centimetre oz. za slabo debelino prsta (kazalca). Za lažjo predstavo si oglejte posnetek, ki vam bo še natančneje razložil, kako pravilno natočiti pivo iz steklenice.
Kako pravilno natočiti pivo iz steklenice/pločevinke:
Za začetek mora biti vaš kozarec čist, saj razni ostanki umazanije negativno vplivajo na obstojnost pene. Še pomembnejša sta naklon in kraj stika piva s kozarcem. Kozarec morate med natakanjem držati pod kotom 45 stopinj (stopinja gor ali dol ni pomembna), pivo pa naj se kozarca najprej dotakne nekje na sredini le-tega. Ko je kozarec skoraj poln, ga za optimalno količino pene justere in od tu naprej pivo točite po sredini. Idealna količina pene na koncu je 2–3 centimetre oz. za slabo debelino prsta (kazalca). Za lažjo predstavo si oglejte posnetek, ki vam bo še natančneje razložil, kako pravilno natočiti pivo iz steklenice.
Kako pravilno natočiti pivo iz steklenice/pločevinke:




