fbpx

Popolni poletni koktajli: idealni zate in za tvoje prijateljice

Caipiroska

Osvežitev niso le morje in bazeni, osvežitev je tudi dober koktajl, ki razvaja naše brbončice. In katerih 5 koktajlov moraš s prijateljicami poskusit letos?

Se želiš malce razvajati? Potem poskusi s temi top koktajli!

5 najboljših koktajlov za to poletje:

Koktajl Hugo z bezgovim sirupom in jagodami

Koktajl Hugo z bezgovim sirupom in jagodami
Koktajl Hugo z bezgovim sirupom in jagodami

Ingredienser

  • 1,5 dl mousserende vin
  • 0,3 dl hyldebærsirup
  • mineralvand (efter smag)
  • 3 jordbær
  • 1 limebåd
  • 8 mynteblade
  • is

Forberedelse
Jagode očisti in razreži na četrtine. Ledene kocke zdrobi in stresi v kozarec. Dodaj limeto. Penini primešaj bezgov sirup in jo nalij v kozarec, na zdrobljeni led. Dodaj jagode. Metine lističe zmečkaj s prsti, da se sprosti eterično olje. Nato jih stresi v kozarec. Po okusu prilij hladno mineralno vodo in vse skupaj dobro premešaj. Pijačo postrezi takoj.

En mojito

En mojito
En mojito

Ingredienser

  • lime (3 cl limesaft og limestykker)
  • 5 cl hvid rom
  • 8 friske mynteblade
  • 2 teskefulde brun farin
  • Mineralvand

Forberedelse
Limetin sok, lističe mete in rjavi sladkor stresi v nizek kozarec za koktajle. Sestavine pretlači s kladivcem za led, da meta spusti čudovito aromo. Kozarec napolni z zdrobljenim ledom in prilij rum. Dodaj malce mineralne vode ter okrasi z vejico mete in slamico. Rob kozarca lahko podrgneš z lističi mete, v koktajl pa lahko za lepši videz in še prijetnejši okus dodaš nekaj koščkov limete.

Caipiroska

Caipiroska
Caipiroska

Ingredienser

  • 50 ml vodke
  • velika rezina lubenice
  • dve žlici trsnega sladkorja
  • polovica limete, razrezane na tri dele

Forberedelse
Caipiroska je različica brazilske caipirinhe, le da ta vsebuje vodko. Speštaj lubenico, da nastane kašasta tekstura in jo ‘nalij’ v kozarec skupaj s sladkorjem in limeto. V to nato dodaj 50 ml vodke in led ter z žlico sestavine dobro premešaj.

Popolni gin tonic

Popolni gin toni

c
Popolni gin toni

c

Ingredienser

  • sveža zelena limeta
  • 50 ml gin
  • 100 ml tonic
  • isterninger direkte fra fryseren

Forberedelse
Najprej z dlanjo desetkrat povaljaj limeto po deski za rezanje, zaradi česar boš lažje iztisnil sok. Nato limeto prereži po dolgem. Z ravnima deloma jo postavi na desko in vsako po dolgem prereži na štiri dele. Tako boš dobili 8 kosov za popolno stiskanje. Vzemi enega izmed kosov limete med palec in kazalec in iztisni sok na dno kozarca. Preostanek vrzi v kozarec.

Nato vzemi steklenico gina in štej do pet, medtem ko gin nalivaš. S tem bi moral natočiti 50 ml gina. Če ne zaupatš svojim barmanskim sposobnostim, gin nalij z merico. Nato kozarec do vrha napolni z ledom. Odpri stekleničko tonika (in nič prej) ter prilij ginu 100 ml tonika. Ko se mehurčki umirijo, z dolgo žlico premešaj pijačo. Če je treba, dodaj toliko ledu, da pijača sega do približno enega centimetra pod robom kozarca.

Nato dodaj še en kos limete, tokrat je prej ne stisni. To bo pijačo naredilo še okusnejšo in tudi na videz lepšo. Na koncu v gin tonic po želji dodaj še slamico.

Koktajl Brina

Koktajl Brina (Foto: IG Brina, @___brina___)
Koktajl Brina (Foto: IG Brina, @___brina___)

Ingredienser

  • 30 ml slovenskega gina
  • 30 ml ohlajenega ingverjevega čaja (v vodi pokuhaj 100 g ingverja, odcedi, ohladi)
  • 30 ml jabolčnega soka
  • 10 ml limoninega soka
  • 80 ml tonika Fever-Tree Aromatic
  • zvita rezina limonine lupine
  • rezina rdečega jabolka
  • is

Forberedelse
V shakerju za koktejle dobro premešaj džin, ingverjev čaj ter jabolčni in limonin sok. Mešanico prelij v kozarec, poln ledu. V kozarec dolij tonik Fever-Tree Aromatic tonik in dodaj rezino limone. Okrasi z rezino rdečega jabolka.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.