Cheesecake-islamper er det perfekte valg til sommeren, da de kombinerer alt det, vi elsker allermest - guddommelig smag, cremet tekstur og kølig friskhed. Og det lige på pinden! Lad os se opskriften på en sommerdessert, som vi ikke bliver trætte af...
Cheesecake sladoledne lučke predstavljajo sanje vseh ljubiteljev sladoleda og populær ameriške pite. Kremasta tekstura in sadni okus na palčki pričarata popolno sladico za poletne dni, ko nam prijajo predvsem osvežujoče pijače in jedi. Za premagovanje neznosne vročine in za takrat, ko “pade cukr”, so enostavno najboljše kremaste “cheesecake” sladoledne lučke…
Recept za “cheesecake” sladoledne lučke:
Sestavine “cheesecake” sladoledne lučke:
- 1 skodelica nasekljanih svežih jagod
- ¼ vrečke jagodnega pudinga
- ¼ vrečke vanilijevega pudinga
- 80 g sukker
- 500 ml mælk
- 500 ml sød fløde
Priprava “cheesecake” sladoledne lučke :
Najprej skuhamo puding. Četrtino vrečke jagodnega pudinga zmešamo s polovico sladkorja in polovico mleka. Pristavimo na ogenj in med kuhanjem vztrajno mešamo. Skuhan puding damo v hladilnik, da se ohladi. Enako storimo tudi z vanilijevim pudingom. Nato stepemo sladko smetano, jo razdelimo v dve skledi in v vsako dodamo puding. Pripravimo modelčke za sladoledne lučke in jih napolnimo po slojih – najprej z enim pudingom, nato z jagodami in zaključimo z drugim pudingom. Zamrznemo in uživamo!