Berusende bananskorpe toppet med cremet bananbudding i form af en drømmende cheesecake er en af vores yndlingsdesserter. Tjek opskriften på bananbudding cheesecake og nyd!
Če imate radi banane, bananin sladoled in bananin kruh, se dobro oprimite, preden poizkusite prvi košček cheesecake-a z bananinim pudingom!
Recept za cheesecake z bananinim pudingom:
Ingredienser:
Za hrustljavo skorjico:
- ½ skodelice stopljenega masla
- ½ skodelice rjavega sladkorja
- 1 æggeblomme
- ½ skodelice bele moke
- knivspids salt
- ¼ skodelice zmečkane banane
- 1 tsk vaniljeekstrakt
Za polnilo:
- ½ skodelice smetane
- 2 spsk pulveriseret sukker
- 1 pakiranje kremastega sira (npr. Philadelphia)
- 2 kopper mælk
- 1 zavojček bananinega pudinga
- 1 tsk vaniljeekstrakt
Til dekoration:
- 1 zavojček (zdrobljenih) mandljevih piškotov
Forberedelse:
Pečico ogrejemo na 190 stopinj in namastimo pladenj kvadratne oziroma pravokotne oblike. V veliki skledi zmešamo maslo in sladkor, dodamo rumenjak, moko, sol, banano in vanilijo in še enkrat dobro premešamo. Zmes prelijemo v pekač in tega položimo v pečico. Skorjico pečemo približno 20 minut in medtem pripravimo polnilo.
Smetano stepemo do trdega in ji vmes dodamo sladkor v prahu. Nadaljujemo s stepanjem, dokler se ne oblikujejo trdni hribčki, nato damo smetano v hladilnik. V drugi skledi stepemo kremast sir in med stepanjem počasi dodajamo mleko, bananin puding in vanilijev ekstrakt. Mešamo, dokler ni vse temeljito premešano in združeno. Zmesi nato previdno primešamo stepeno smetano in vse skupaj prelijemo po hrustljavi skorjici. Ostekage zamrznemo in po približno dveh urah postrežemo. Pred tem koščke sladice potresemo z zdrobljenimi mandljevimi piškoti.