fbpx

Opskrift: cheesecake med jordbær uden bagning

Cheesecake er en af de bedste desserter, der ikke kræver en ovn at forberede. Prøv vores jordbær cheesecake opskrift og imponer dine gæster!

Cheesecake z jagodami je pregrešno dobra slaščica, ki navduši z omamno kombinacijo sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage, ki se v naših ustih spremeni v harmonijo najboljših okusov.

Recept za cheesecake z jagodami:

Sestavine za  testo – piškotno dno:

  • 200 g kiks
  • 50 g olupljenih mandljev
  • 100 g smeltet smør

Ingredienser til fyldet:

  • 500 g sirnega namaza (npr. Philadelphia)
  • 200 g maskarpone sira
  • 180 g creme fraiche
  • 150 g vanilijevega sladkorja v prahu
  • 100 g hvid chokolade

Sestavine za jagodni preliv:

  • 400 g razpolovljenih in očiščenih jagod
  • 25 g sladkorja
  • 1 žlica jedilnega škroba

LÆS MERE: Opskrift: Nem Sacher kage

"Cheesecake" z jagodami
“Cheesecake” z jagodami

Priprava sladice cheesecake z jagodami:

V kozici stopimo maslo. Medtem ko se hladi, v mešalniku zmeljemo piškote in olupljene mandlje. Zmleto zmes stresemo v skledo, jo prelijemo s stopljenim maslom in dobro pregnetemo. Z dobljeno maso prekrijemo namaščeno dno pekača za pite in oblikujemo trdno piškotno dno. Za približno 30 minut postavimo v hladilnik.
Vmes nad parno kopeljo stopimo belo čokolado in jo nato prelijemo v večjo skledo. Dodamo sirni namaz, maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu. Počasi zmešamo in z enakomerno zmesjo prekrijemo piškotno dno.
V kozici na malo vode prekuhamo jagode, sladkor in jedilni škrob ter z zmesjo prekrijemo naš cheesecake. Po želji v pito zarežemo nekaj zarez, da se preliv lepo razporedi tudi v notranjost nadeva in pričara privlačne vzorce. Cheesecake za nekaj ur položimo v hladilnik in prijetno ohlajeno postrežemo našim neučakanim gostom. Dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.