En nem chokolade cheesecake, som ville være synd ikke at prøve!
Cheesecake je priljubljena sladica in če tudi sami spadate v skupino ljubiteljev te sladice, nujno poskusite tudi to čokoladno različico. Za ta cheesecake ne boste porabili veliko časa, saj bo gotov v 15 minutah.
Ingredienser
Fonden
- 200 g hrustljavih piškotov po vaši izbiri
- 150 g smør
Fløde
- 350 g čokolade za kuhanje ali temne čokolade (lahko jo nadomestite z dvema žlicama kakava)
- 550 g sira mascarpone
- 150 g pulveriseret sukker
- 300 ml smetane za stepanje
Forberedelse
Zdrobite piškote v fine drobtine in jih zmešajte s stopljenim maslom. Piškote lahko zmeljete v mešalniku, mlinčku za kavo ali v mlinčku za orehe ali pa jih daste v vrečko in jih zdrobite z valjarjem. Mešanico piškotov in masla razporedite po okroglem modelu za torto in jo dobro pritisnite na dno kalupa. Postavite v zamrzovalnik, dokler ne pripravite kreme.
Čokolado narežite na kocke in stopite. Pustite, da se malo ohladi. Smetano za stepanje čvrsto stepete z mešalnikom v eni skledi. V drugi skledi zmešajte maskarpone s sladkorjem in dodajte mlačno stopljeno čokolado. Tej zmesi postopoma dodajajte stepeno smetano in nežno mešajte, dokler se vse ne poveže.
Podlago za cheesecake vzemite iz hladilnika in nanjo enakomerno razporedite kremo. Za nekaj ur postavite v hladilnik, da se strdi. Pa sladek dober tek!