Hvis du leder efter en sundere, men stadig smagfuld, rig og cremet version af chokoladebudding, så læs videre. Vi har lavet en opskrift på chokoladebudding med kaffe og avocado, som er fyldt med antioxidanter. Hermed er du godt på vej til at opfylde dine nytårsforsætter i år.
V tem okusnem čokoladnem pudingu se skrivajo še kava, kokosovo mleko in avokado. Kava poudari okus čokolade, hkrati pa poveča število antioxidanter. Prav tako je skoraj brez kalorij. Kokosovo mleko poskrbi za prijetno aromo, prav tako avokado. Oba pa kar ‘pokata’ od sunde fedtstoffer.
LÆS MERE: Opskrift: luftige pandekager lavet af kun én ingrediens
Sestavine – čokoladni puding s kavo in avokadom:
- 115 gramov temne nesladkane čokolade
- 200 mililitrov kokosovega mleka
- 1 srednje velik zrel avokado
- 1 žlica instant kave ali espressa
- ¼ skodelice vroče vode
Postopek priprave čokoladnega pudinga s kavo in avokadom:
Čokolado stopite v mikrovalovni pečici, da se zmehča. Ne stopite je preveč! Kavo zmešajte z vročo vodo, da se popolnoma raztopi. V multipraktiku, z električnim mešalnikom ali z metlico med seboj dobro pomešajte vse sestavine. Če je masa preveč gosta, lahko dodate žlico ali dve vode. Puding prelijte v posodice. Postrezite hladno. V hladilniku ga lahko hranite nekaj dni. Pa dober tek!