Tiramisu je hladna, kremasta in osvežilna italijanska sladica. Čeprav je receptov za pripravo tiramisuja nešteto, se boste od zdaj držali le enega: recepta za tiramisu brez jajc.
Tiramisu brez jajc je hitro pripravljena dessert. Lahka, a polnega okusa, estetsko dovršena, a povsem preprosta in hitro pripravljena. Nič čudnega, da velja za eno najbolj priljubljenih sladic.
LÆS MERE: Opskrift: chokoladekage med øl
Selvom de er æg izvorna sestavina recepta za tiramisu, jih lahko pripravite tudi brez njih, pa zato tiramisu ne bo nič manj okusen.
Recept za tiramisu brez jajc:
Sestavine za tiramisu brez jajc:
- 2 dcl sladke smetane
- 200 g kremnega sira (maskarpone)
- 2 spsk sukker
- babykager
- kaffe
- kakao
- rom
- maslo (po želji)
Postopek priprave tiramisuja brez jajc:
Skupaj zmešamo sladkor, sladko smetano in kremni sir, da dobimo kremasto maso. Nato v mešanico kave z nekaj kapljicami ruma namočimo bebe piškote in z njimi obložimo dno pekača, ki smo ga pred tem namazali z maslom (lahko ga nadomestimo z alufolijo, ki jo zavihamo čez rob). Na plast otroških piškotov nanesemo plast kreme in nato izmenično nanašamo piškote in kremo, s katero tudi zaključimo, ko dosežemo potrebno višino. Postavimo na hladno, da se masa strdi. Za konec tiramisu le še potresemo s kakavom. Pa dober tek!