Strawberry Mascarpone Cheese Pie er en af de lækre desserter, som du bare ikke kan modstå. Lækre jordbær og cremet mascarpone-ost fremtryller en sød historie, som ikke let vil blive glemt.
Jagodna pita iz sira mascarpone je opojna sadna poslastica, ki prevzame s slastno mešanico sladkih jagod in mehkega sira mascarpone. Preverimo enostaven recept in pripravimo desert, ki bo očaral goste in navdušil najdražje…
Recept za jagodno pito iz sira mascarpone:
Sestavine za jagodno pito iz sira mascarpone:
- 500 g mel
- 350 g zmehčanega masla
- 200 g sukker
- 1 æg
- 1000 g friske jordbær
- 100 g sukker
- saft af 1 citron
- 250 g mascarponeost
- 100 g skute
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 100 g pulveriseret sukker
Navodila za pripravo jagodne pite iz sira marscarpone:
V skledi zmešamo zmehčano maslo, dodamo sladkor in jajce ter dobro zmešamo. Gladki masi dodamo moko in ponovno dobro premešamo. Z dobljenim testom obložimo dno okroglega pekača in vse skupaj za eno uro položimo v zmrzovalnik. Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Testo vzamemo iz zmrzovalnika in ga pokrijemo z alu folijo. Obloženega pečemo približno 10 minut, nato odstranimo alu folijo in pečemo še dodatnih 10 minut. Testo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. V skledo sedaj stresemo koščke jagod in jih potresemo s polovico sladkorja. Počakamo, da spustijo sok. V drugi skledi zmešamo sir mascarpone, skuto, sladkor v prahu, ½ žličke limoninega soka in vanilijev ekstrakt. Jagode odcedimo in prihranimo njihov sok. Soku dodamo ½ žličke limoninega soka in zavremo na zmernem ognju. Počakamo, dokler se tekočina ne spremeni v sirup, odstavimo in pustimo, da se ohladi. Sirnato mešanico razporedimo po testu in potresemo s svežimi jagodami. Te prelijemo z jagodnim sirupom in postrežemo. Dober tek!