Jordbær Banan Blåbærbrød er den sødeste undskyldning for at søde op, når vores bananer, jordbær og blåbær ikke ser deres bedste ud. Vi smider ikke overmoden frugt, men vi bager en rigtig lækkerbisken af de modne lækkerier. Her er opskriften på Jordbær Banana Blåbærbrød...
Banan brød si ponavadi privoščimo, ko smo soočeni s kupčkom (pre)zrelih banan, ki jih nočemo zavržti. Spomladi, ko s tržnice radi prinesemo tudi zavojčke jagod in blåbær, pa takšne dneve izkoristimo za pripravo slastnega jagodnega bananinega kruha z borovnicami.
Recept za jagodni bananin kruh z borovnicami
Ingredienser:
- 3 zrele banane, zmečkane
- 1/3 skodelice stopljenega masla
- 1 kop sukker
- 1 æg
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1 tsk bagepulver
- knivspids salt
- 1½ kop universalmel
- 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
- ½ skodelice nasekljanih jagod
- ½ skodelice borovnic
Instruktioner:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V večji skledi zmešamo zmečkane banane in stopljeno maslo, dodamo sladkor, jajce, pecilni prašek, sol in vanilijo. Premešamo in dodamo tudi moko. Ponovno premešamo in ne skrbimo glede grudic, saj se bodo te med peko lepo porazporedile. V mešanico kot zadnje primešamo še sadje in limonino lupinico ter vse skupaj vlijemo v dobro namaščen pekač. Pekač položimo na srednjo rešetko in kruh pečemo dobro uro. Ohladimo, odstranimo iz pekača in postrežemo. Dober tek!