Vandmelon kan også ende på grillen. Det er en interessant og langt fra sædvanlig måde at tilberede vandmelon på, men grillet vandmelon er langt fra kun for dem, der elsker usædvanlige smage, da røgen og varmen supplerer den perfekt.
Priznamo, lubenica na žaru je precej neobičajen način uživanja lubenice, toda tako kot lahko piknik popestrimo z jabolkom ali breskvijo na žaru, lahko nanj mirne duše položite tudi lubenico.
LÆS MERE: Opskrift: cremet vandmelon-is
In kako pripravimo lubenico na žaru? Sila enostavno. Ta sladko-kisla zeliščna jed je lahko predjed, prigrizek ali priloga.
Recept za lubenico na žaru:
Sestavine za lubenico na žaru:
- vandmelon
- olivenolie
- balsamicoeddike
- vejice bazilike
- løg
- salt
- peber
- sir s plesnijo (npr. gorgonzola)
Postopek priprave lubenice na žaru:
Lubenico narežemo na koščke in namažemo z olivnim oljem. Postavimo na vroč žar in po cca 5 minutah obrnemo ter popečemo še drugo stran. Odstranimo z žara, posolimo in popopramo. Dodamo sir in baziliko, pokapamo z balzamičnim kisom in potresemo z drobno sesekljano čebulo. Pa dober tek!