fbpx

Opskrift: Den bedste nytårsæggesnapspunch

Lad os se opskriften på den bedste nytårsæggesnapspunch, der varmer dig dejligt, når det er koldt udenfor.

Selvom dišečega punča na naših prazničnih stojnicah načeloma ne strežejo, to še ne pomeni, da si ne moremo tudi doma privoščiti toplega napitka, ki je v prazničnem času ena izmed najbolj priljubljenih pijač naših severnih sosedov. Naj zadiši po vznemerljivi harmoniji cimeta, vanilije in sveže naribanega muškatnega oreščka…

LÆS MERE: Kuhano vino po receptu Jamieja Oliverja

Sestavine (za 8 porcij):

  • 700 ml mælk
  • 240 ml sød fløde
  • 2 kanelstænger
  • 1 strok vanilije (prerezan in izdolben)
  • 1 žlička naribanega muškatnega oreščka
  • 300 ml jajčnega likerja
  • 3 spiseskefulde rom

Behandle:

V posodi segrejemo mleko, cimetovi palčki, vanilijev strok, zrna in med. Mešamo do vretja, nato odstavimo. Odstranimo strok in palčki ter dodamo jajčni liker in rum. Stepemo smetano in jo dodamo mešanici. Novoletni punč iz jajčnega likerja prelijemo v praznične skodelice in okrasimo z muškatnim oreščkom.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.