Traditionelle mus, som bruges omkring fastelavn, er som regel lavet af hævet dej, hvilket kan være tidskrævende, fordi dejen skal hæve. Yoghurtmus tilberedes ved at blande alle ingredienserne i en skål til en jævn dej, danne dem med en ske og derefter stege dem. Lækkert og enkelt!
Ob pustu se poleg krofov razveselimo tudi mišk! Tokrat smo pipravili recept za najboljše jogurtove miške, ki so odlična pustna sladica in v primerjavi s tradicionalnimi krofi tudi manj zamudna.
Ingredienser
- 200 gram mel
- 1 do 2 žlici sladkorja
- 1 lonček jogurta
- 1 æg
- 1 vaniljesukker
- 1 majhna žlička ruma ali konjaka
- 1 majhna žlička naribane limonine lupine
- ½ vrečke pecilnega praška
- salt
- olie til stegning
- glasursukker
- po želji čokolada
- po želji kokosovi kosmiči
Forberedelse
Vse sestavine damo v skledo in jih z električnim mešalnikom zmešamo v gladko testo, ki ga pustimo malce počivati. Medtem v večji posodi segrejemo olje in nato v vročem ocvremo miške, ki jih oblikujemo z žlico, ki jo poprej pomočimo v vrelo olje. Olje je dovolj vroče takrat, ko se ob vanj pomočeni kuhalnici pokažejo drobni mehurčki. Miške se med cvrenjem obračajo same, lahko pa jim pri tem tudi pomagamo. Ko se zlato rumeno zapečejo z obeh strani, jih previdno vzamemo iz olja, odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu. Še okusnejše bodo, če jih prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s kokosovimi kosmiči.