Gløgg er en konstant i december, men dens 'kusine'-punch, en frugtaromatisk drik, der er lige så velegnet til kolde vinteraftener, er også stadig mere populær. Udnyt citrussæsonen og tilbered en hjemmelavet appelsinpunch, der varmer og fremmaner en festlig stemning.
Pripravite si aromatičen in omamno dišeč pomarančni punč! Veseli december og Gløgg sta kot rit in srajca, zato marsikdo pozabi, da obstaja še ena en alkoholisk drik, ki ravno tako, če ne še bolj, prija na mrzle zimske popoldneve in večere – punč.
LÆS MERE: Den bedste gløgg opskrift
Domači pomarančni punč bo prijal po sprehodih, po aktivnostih na prostem, ob sproščenem pogovoru s prijatelji, ved juletid in na zabavah. Poskrbel bo, da vam bo za veseli december še bolj lepo in toplo.
Recept za domači pomarančni punč:
Sestavine za domači pomarančni punč:
- 400 ml belega vina
- 8 pomaranč
- 2 citroner
- 80 g rjavega sladkorja
- 80 ml ruma
- 4 klinčki
Postopek priprave domačega pomarančnega punča:
Za začetek ožamemo pomaranče in limoni. Pomarančnemu in limoninemu soku dodamo dva decilitra vode in belo vino. Primešamo sladkor, rum in klinčke ter segrejemo, a ne kuhamo. Pustimo stati 30 minut, nato pa punč precedimo in ga pred serviranjem še enkrat segrejemo. Pa na zdravje!