Solens stråler og forår kalder bare på, at vi skal forkæle os selv med en is. Men hvorfor ikke prøve en islagkage til en forandring, som kan tilberedes på 30 minutter?
Sezona sladoleda je uradno odprta! Zato si ga brez slabe vesti tudi privoščimo. Islagkage det er utvivlsomt ena najokusnejših sladic, ki jih boste kadarkoli pripravilli, hkrati pa je tudi prijetna osvežitev. Recept za sladoledno torto, ki jo pripravite v 30 minutah, najdete v nadaljevanju.
Ingredienser
- 3 æg
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 200 g spiselig chokolade
- 75 g moke (lahko je tudi polnozrnata)
- kakaopulver
- knivspids salt
- 1 l vaniljevega sladoleda
- 1 l jagodnega sladoleda
Forberedelse
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Čokolado stopite na maslu in nato primešajte sladkor ter kakav v prahu. Ko dobite kompaktno maso, dodajte še jajca in moko ter zelo dobro primešajte. Maso prelijte v pekač za torto in pecite od 20 do 30 minut. Ko je biskvit končan, na njega nanesite sloje sladoleda – a postopoma. Ko nanesete prvi sloj, tega za nekaj časa postavite v zamrzovalnik, da se malce utrdi, šele nato nanesite drugega. Okus sladoleda lahko seveda izberete po želji. Ko končate, sladoledno torto za pol dneva postavite v zamrzovalnik. Ko je popolnoma kompaktna, jo okrasite s svežim sadjem in po želji še s čokoladnimi mrvicami. Pa sladek dober tek!