Tapiokabudding er en fremragende glutenfri dessert, der er behageligt afkølet selv om sommeren. Tjek opskriften på en lækker tapioka- og kokosmælksbudding ud og lad dig overbevise.
Tapioka je lahko prebavljivo živilo tropskih krajev, ki ga pridobijo tako, da škrobaste koreninske gomolje manioka zmeljejo ali naribajo in izperejo iz njih škrob, ki ga nato prekuhajo. Iz tapioke lahko spečemo kruh, naredimo makarone, zgostimo juho in pripravimo okusen puding, ki ne vsebuje glutena.
Recept za slasten puding iz tapioke
Sestavin za puding iz tapioke:
- 4 velike žlice tapiokinih kroglic
- 300 ml vode
- 400 ml kokosmælk
- ½ čajne žličke ekstrakta vanilije
- 1 čajna žlička agavinega sirupa
- sveže sadje po izbiri
Priprava pudnga iz tapioke:
V posodo za kuhanje vlijemo vodo in vanjo namočimo tapioka kroglice. Kuhamo na zmernem ognju, dokler kroglice ne popijejo vse vode. Dodamo kokosovo mleko in esenco vanilije ter kuhamo še približno 20 minut. Puding med kuhanjem z metlico ves čas mešamo. Pudingu dodamo agavin sirup in ga prelijemo v skodelice. Skodelice postavimo v hladilnik in ohlajen puding postrežemo. Lahko ga okrasimo s svežim sadjem, sladoledom, smetano in posujemo s kokosovo moko, mandlji ali katerimi drugimi oreščki. Dober tek!