fbpx

Recept: Špargljev stir fry z govedino

Ko naša najljubša spomladanska zelenjava zasije v obliki hitrega, preprostega in okusnega stir fryja. Tu je recept za špargljev stir fry z govedino, ki ga lahko postrežemo z jasminovim rižem ali okusnimi azijskimi rezanci.

Špargljev stir fry z govedino je dišeča spomladanska jed, polna mamljivih azijskih okusov. Preden se lotimo njene priprave, skuhamo jasminov riž oziroma riževe ali jajčne rezance. Kakor nam najbolj diši…

Recept za špargljev stir fry z govedino:

Ingredienser:

  • ¼ kop suppebund
  • 1½ tsk østerssauce
  • 1½ tsk sojasovs
  • 2 tsk revet frisk ingefær
  • 2 tsk knust hvidløg
  • 4 teskefulde olivenolie
  • 350 g oksekød
  • 350 g friske asparges, skåret i tre dele
  • 1 mellemstor rød peberfrugt, skåret i små strimler
  • ½ tsk paprika
  • 1 løg, skåret i strimler

Forberedelsesvejledning:

Prvih pet sestavin vržemo v skledo in dobro premešamo. V veliki ponvi segrejemo dve žlički olja, dodamo goveje meso in pečemo približno 2 minuti. Zrezek nato odstranimo iz ponve. Iz ponve odstranimo tudi vso odvečno tekočino in jo ponovno postavimo na ogenj. Dodamo še dve žlički olja in nanj stresemo šparglje in rdečo papriko. Pečemo približno 2 minuti, nato dodamo čebulo in papriko v prahu. Zmanjšamo ogenj in v ponev prilijemo zmes z jušno osnovo. Kuhamo 3 minute, nato v ponev vrnemo goveje meso (po želji narezano na koščke) in kuhamo še približno eno minuto. Dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.