fbpx

Opskrift: tiramisu med gløgg

Recept - tiramisu s kuhanim vinom

Kombiner to kulinariske lækkerier i én og lav en forbandet god tiramisu med gløgg. Glem smagen af kaffe, det er tid til vin!

Je lahko še boljše od tiramisuja? Da, tiramisu s kuhanim vinom! Kako pripraviti slednjega, smo se že naučili (najboljši recept za kuhano vino), prav tako vemo, kako pripraviti klasični tiramisu, torej tak z okusom po kavi, tokrat pa si poglejmo, kako ta dva kulinarična priboljška združimo v eno, da dobimo dessert, za katero si boste želeli, da je ne bi nikoli zmanjkalo.

LÆS MERE: Opskrift: jordbær tiramisu

Privoščite si nekoliko drugačen tiramisu.
Privoščite si nekoliko drugačen tiramisu.

Recept za tiramisu s kuhanim vinom:

Sestavine – tiramisu s kuhanim vinom:

  • 250 g maskarponeja
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 150 ml kuhanega vina
  • piškoti (Bebe, Spekulas …)
  • ščepec cimeta (po želji)

Postopek priprave tiramisuja s kuhanim vinom:
Najprej ločimo beljake in rumenjake. Beljaku dodamo polovico sladkorja in stepemo v sneg. Ostanek sladkorja namenimo rumenjaku in penasto zmešamo. Dodamo maskarpone in za konec previdno še sneg. Kremo napolnimo v brizgalno vrečko in eno plast stisnemo v kozarec. Nato v posodo zlijemo kuhano vino in v njem namočimo koščke piškotov. Za eno plast jih zložimo po maskarponejevi kremi. Do vrha kozarca izmenično nalagamo kremo in piškote. Zaključimo s kremo. Preden tiramisu postrežemo, ga za nekaj ur postavimo v hladilnik. Tik pred uživanjem ga potresemo z malo cimeta. Pa dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.