Varm chokolade med Nutella er en varm drik til kolde dage. Selvom de fleste af os er helt glade for at smøre Nutella tykt på brød, er det langt fra den eneste måde, vi kan bruge denne berømte hasselnøddepålæg. Plus, Nutella varm chokolade er en fantastisk måde at bruge al Nutella i krukken (du ved, at der altid er noget Nutella tilbage i bunden eller på kanten, og det knuser vores hjerter at smide det væk - ja, ikke mere! ). Varm chokolade med Nutella kan også forvandles til en kold chokoladedrik.
Imate radi varm chokolade? Hvad Nutella? Potem imamo za vas dobiten recept, ki vam vzame blot et par minutter! Nutello lahko v domači kuhinji uporabimo na številne načine, tudi za vročo čokolado oz. hladen čokoladni napitek. Vroča čokolada z Nutello je odličen način, da se do konca ”znebite” vse Nutelle, ki ostaja v kozarčku, potem ko več kot toliko iz njega ne moremo postrgati z nožem ali žlico.
LÆS MERE: Opskrift: Nutella milkshake, tilberedt uden blender #milkshake
Pričarajte si vročo čokolado oz. čokoladni napitek, ki se mu ne bo mogla upreti nobena družina. Osnovni recept lahko začinite s čokoladnim ali lešnikovim likerjem, rumom ali vaniljevim izvlečkom in ščepcem soli.
P. S:. Čeprav se zdi, da vroči napitki poleti niso najboljša izbira, ni tako. Če namreč za zajtrk pijemo toplo pijačo, telesu že zjutraj povemo, da se bo moralo čez dan pospešeno ohlajati. Tako je pitje toplih oz. vročih napitkov celo koristno, kajti telo se čez dan lažje in hitreje začne spopadati z vročino.
Recept za vročo čokolado z Nutello:
Sestavine za vročo čokolado z Nutello:
- 2 žlici Nutelle (ali ostanki Nutelle)
- 2,5 dl mleka (navadno, sojino, riževo …)
Postopek priprave vroče čokolade z Nutello:
Mleko segrejemo, a ne dovolimo, da zavre. Prelijemo ga v skodelico, dodamo Nutello in mešamo, dokler se namaz povsem ne raztopi. Postrežemo samostojno, lahko pa vroči čokoladi na vrhu dodamo stepeno sladko smetano. Če vročo čokolado delamo iz ostankov Nutelle, mleko najprej prelijmo v lonček z Nutello, tega hermetično zapremo, ga v slogu barmana, ki pripravlja koktajl, dobro pretresemo in prelijemo v skodelico. Če želimo namesto toplega hladen napitek, pustimo, da se vroča čokolada delno ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo za nekaj časa postavimo v hladilnik. Pa veselo sladkanje!