Vil du fremtrylle et bord fyldt med smukke roser, der i bund og grund er lækre æblegodbidder? Tjek opskriften på en rose, som i bund og grund er en æbledessert, og overrask dine gæster.
Cookingwithmanuela je kulinarični blog, na katerem najdemo izvirne recepte za dobrote, ki jih druži bogat okus in čudovit izgled. Ena izmed vizualno najbolj privlačnih Emanuelinih sladic so vsekakor slastne jabolčne vrtnice, ki so neizmerno podobne originalu.
Recept za jabolčne vrtnice
Sestavine za 6 jabolčnih vrtnic:
- 1 zamrznjeno listnato testo (odmrznjeno)
- 2 veliki rdeči jabolki
- saft af ½ citron
- 1 spiseskefuld mel
- 3 žlice marelične marmelade
- kanel
- glasursukker
Behandle:
Odtajano listnato testo razvaljamo na pultu, ki ga posujemo z žlico moke, in narežemo na 6 ozkih trakov. V skledo dam nekaj vode in limonin sok. Jabolka narežemo na pol, odstranimo sredico in polovice narežemo na tanke rezine. Jabolk ne lupimo. Rezine namočimo v skledi z razredčenim limoninim sokom, saj tako jabolka ne bodo potemnela. Skledo z jabolki postavimo v mikrovalovko za približno 3 minute, da se jabolka malce zmehčajo. Trakove testa namažemo z marelično marmelado, nanje položimo jabolčne rezine in jih po želji posujemo s cimetom. Spodnji rob privihamo navzgor in “zarobimo” jabolka v testo. Nato trakove zvijemo in oblikujemo vrtnice. Vrtnice položimo v namaščen pekač za mufine in položimo v na 190 stopinj ogreto pečico. Pečemo približno 45 minut. Zlatorumeno pečene vrtnice nežno posujemo s sladkorjem v prahu.
Mere information:
cookingwithmanuela.blogspot.com