fbpx

Recept za cheesecake v kozarcu

Cheesecake i en krukke

Cheesecake v kozarcu je prvovrstna sladica, za ketere pripravo ne potrebujemo pečice. Predstavljamo enostaven recept za vizualno zelo privlačno sladico, ki navduši s kremasto teksturo in svežim sadnim okusom.

Cheesecake pita sicer izvira iz ZDA, od koder se je zaradi svojega omamnega okusa razširila po vsem svetu. Dandanes poznamo veliko variacij cheesecake-a, saj ima skorajda vsak cheesecake navdušenec svoj izviren recept. Tokrat vam predstavljamo enostaven recept za cheesecake v kozarcu, ki očara s privlačnim videzom in prepriča z omamnim okusom.

Recept za cheesecake v kozarcu:

Sestavine za cheesecake v kozarcu:
Dej:

  • 100 g polnozrnatih piškotov
  • 50 g zmehčanega masla

Polnilo:

  • 300 g sød fløde
  • 250 g mascarponeost
  • 100 g Philadelphie
  • 2 spsk sukker
  • 1 vaniljesukker
  • 2 teskefulde citronsaft

Forbinding:

  • 500 g jagodičevja
  • 100 ml vand
  • 3 skeer sukker
  • 1 vaniljesukker
  • 1 žlička škroba
  • 1 žlička limoninega soka

Priprava cheesecake-a v kozarcu:

Piškote zmeljemo in zmešamo z zmehčanim maslom. Dobljeno testo razporedimo po kozarcih za serviranje in jih postavimo v hladilnik. Smetano stepemo. V drugi posodi zmešamo vse sestavine za nadev in jih dodamo smetani. S kremastim nadevom napolnimo kozarce in se lotimo priprave sladkega preliva. Gozdne sadeže, limonin sok, vodo, sladkor in vanilijev sladkor zavremo in nato mešanici dodamo žličko škroba. Dobro premešamo in znižamo ogenj. Na zmernem ognju kuhamo še tri minute, nato preliv odstavimo in z njim prekrijemo cheesecake v kozarcih.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.