fbpx

Frugter, som du har spist og tilberedt forkert indtil nu

Poletje je kot naročeno za sadje. S svojo sočnostjo in svežino je naravna klimatska naprava za naša razgreta in dehidrirana telesa. In, če k temu dodamo še dejstvo, da skrbi za naše zdravje in videz, na jedilniku enostavno ne sme manjkati. A čeravno poznamo sadje do obisti oz. do pešk/e, pa to še ne pomeni, da ga znamo pravilno uživati. Pa tu ne mislim kdaj, ampak predvsem kako.

Znano je, da je treba frugt uživati na prazen želodec, raje kot predjed in ne kot sladico, saj v kombinaciji z drugo hrano rado razdraži želodec. A sadje kot tako ne razdraži samo želodca, včasih nas razdraži tudi psihično, ko mu odstranjujemo lupino, til fods, peclje in smo na koncu z živci, ker je na pultu kot bi nekdo nanj vrgel bombo.

Granatno jabolko. Tako vabljivo, a kaj ko ga je tako komplicirano očistiti. No, nič več.
Granatno jabolko. Tako vabljivo, a kaj ko ga je tako komplicirano očistiti. No, nič več.

LÆS MERE: Forfriskende vitamindrikke, der giver os energi tilbage efter træning

In čeprav je sadje z nami že od pamtiveka in bi človek mislil, da smo ga slekli do golega, pa še danes nismo vešči določenih prvin. Toda temu je sedaj konec. Nič več izgubljanja potrpljenja, nič več metanja stran dobršnega dela še užitnega sadeža. Čas je, da postanete mojster lupljenja kivija, appelsiner, granatnega jabolka og manga ter priprave jordbær og lubenice.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.