fbpx

Frugt- og kornbarer for mere energi

På få korte trin kan vi lave lækre sprøde frugt- og kornbarer, der er fulde af næringsstoffer og lige som vi kan lide dem. Ingredienserne i fliserne, som øjeblikkeligt fylder os med energi, der holder og holder, kan tilpasses efter din smag.

Najboljše bodo seveda takšne iz posušenega sadja in z zdravimi maščobami polnih oreščkov, brez umetnih barvil, konzervansov ter belega sladkorja.

Za pripravo približno 10-ih slastnih ploščic potrebujemo:

• 200g ovsenih kosmičev
• 100g kokosove moke
• 150g mandljevih lističev
• 50g temne čokolade
• 30g posušenih marelic
• 30g posušenih brusnic
• 200g izkoščičenih in nasekljanih dateljnov
• 50g goji jagod
• 40g lanenih semen
• 40g bučnih semen
• 10g kokosovega masla
• 1 žlica agavinega sirupa
• 1 žlička vanilijevega ekstrakta
• 3 žlice pomarančnega soka

Forberedelsesproces:
Semena prelijemo s pomarančnim sokom in pustimo stati 20 minut. Vse sestavine – razen goji jagod in brusnic – stresemo v električni mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo enakomerno goste mase z rahlo hrustljavo teksturo. Masi dodamo goji jagode in brusnice ter rahlo premešamo. Zmes stresemo na podlago za valjanje in po potrebi dodamo še malo kokosove moke. Testo pregnetemo in razvaljamo na debelino približno 1 cm. Testo čez noč postavimo v hladilnik in drug dan razrežemo na po želji velike ploščice, ki jih položimo v s peki papirjem obloženo posodo oziroma pladenj. Odlične ploščice lahko hranimo v hladilniku kar 1 teden, po želji pa jih lahko tudi zamrznemo. Tako bomo imeli vedno pri roki izredno okusen in zdrav obrok.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.