Dette er årets mest trendy kage...og vi har opskriften! Indrøm det, det ser virkelig godt ud, gør det ikke?
Za novi trend je zaslužna Adi Klinghofer iz Izraela, ki poleg teh tort ustvarja še druge odlične stvari. Čeprav deluje zelo zapleteno, je pravzaprav zelo preprosta.
Sestavine za torto leta:
Til dejen:
- 1 æg
- 115 g sladkorja
- knivspids salt
- 55 g medu
- 60 g smør
- 25 g mleka
- 330 g gladke moke
- 1 spsk bagepulver
Til cremen:
- 6 æggeblommer
- 1 liter mælk
- 240 g sladkorja
- 60 g gladke moke
- 60 g gustina
- 90 g smør
- strok vanilje
- 250 g sira maskarpone
- 400 g sød fløde
Priprava torte leta:
Zmešajte jajce, sladkor, sol, med, maslo in mleko in segrejte, da se sladkor stopi. Primešajte moko s pecilnim praškom in dobro premešajte. Testo razdelite na 2 enaka dela. Prislonite želeno črko ali številko, ki ste jo naredili iz kartona in s pomočjo ostrega rezila izrežite črko/številko. Enako naredite z drugim delom testa. Pecite na 160 stopinj 10 minut.
Semena vanilje dajte v mleko in ga segrejte (naj bo vroče, a naj ne zavre). Rumenjake nad ognjem penasto umešajte s sladkorjem. Dodajte moko in gustin. Temu dodajte še polovico vročega mleka in neprestano mešajte. Odstavite z ognja in v vročo kremo dodajte maslo. Vročo kremo prelijte v drugo posodo in prekrijte s prozorno folijo tik ob površini kreme. Pustite, da se krema na sobni temperature ohladi. V ohlajeno kremo z električnim mešalnikom vmešajte sir maskarpone in z lopatico vmešajte stepeno sladko smetano. Napolnite brizgo in z manjšimi brizgi prekrijte številko. Pokrijte jo z drugim delom testa in še to. Dodatno lahko torto okrasite po želji. Pa dober tek.
Pripravo torte leta si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku: