fbpx

Trd kruh: kako zmehčati trd kruh, da bo mehak kot svež

Kako rešiti trd kruh?

Trdega kruha nikar ne mečite v smeti. S tem preprostim trikom je namreč lahko spet tako mehak kot tedaj, ko je pokukal iz peči/-ce!

Vsakogar v skrinji za shranjevanje kruha kdaj pričaka trd kruh. A ne obupajte prehitro nad njim, saj trd kruh v nasprotju s plesnivim še ni za odpis! Uporabimo ga lahko za marsikaj, o čemer si lahko več preberete v prispevku 10 interessante ideer til, hvordan man genbruger gammelt brød, tokrat pa si poglejmo, kako ga z nekaj preprostimi koraki narediti spet tako mehkega, kot je bil tedaj, ko je bil frisk.

LÆS MERE: 10 interessante ideer til, hvordan man genbruger gammelt brød

Da ne boste kruha rezali z žago, se raje poslužite trika z vodo, alu folijo in pečico.
Da ne boste kruha rezali z žago, se raje poslužite trika z vodo, alu folijo in pečico.

Kakšen je postopek ”oživljanja” trdega kruha, si preberite v nadaljevanju:

Kako zmehčati trd kruh

  • Trd kruh najprej prepojite z mrzlo vodo.
  • Nato ga zavijte v alufolijo in ga položite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.
  • Pri tej temperaturi ga segrevajte 15 minut.
  • Po pretečenem času odstranite folijo in pustite kruh v pečici še 10 minut.

In ponovno lahko uživate v kot maslo mehkem kruhu. Ljudje vas bodo spraševali: ”Je svež?” In vi odvrnite: ”Ne, opran z vodo!”

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.