fbpx

Utrip: CITY CHEF cooking academy - Gæsteoptræden af Igor Jagodic - 13. maj

Posebnost majske kuharske akademije je poleg chefa Dragana Marjanoviča zaznamovalo gostovanje velikega kuharskega mojstra Igorja Jagodica iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu. Kulinaričnemu razvajanju je sledilo sladko razvajanje pod vodstvom Gregata Rodeta. Preverite kuharske mojstrovine, ki smo jih skupaj ustvarili in se zabavali.

Majska akademija je postregla s prijetnim presenečenjem kuharskega mojstra Igorja Jagodica, ki pa nam svojih receptov ni razkril do prvega srečanja. Priparavili smo tri jedi, ki jih tudi sam pripravlja svojim petičnim gostom v restavraciji. Ker so njegove mojstrovin preplet kulinarike iz preteklosti z gurmanskimi presežki sedanjosti smo pod njegovim vodstvom pripravili tri različne kulinarične dobrote in okusen recept. Med akademijo so se predstavila tudi vina Droppler. Uradna voda dogodka je bila Jamnica.

Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom

Ingredienser:

Pena staranega sira:

  • 100 ml mælk
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 vejica peteršilja
  • 1 kvist timian
  • 1 česenov strok
  • 100 ml smetane
  • 30 g smør
  • 80 g ribanega parmezana
  • 30 ml penine
  • Bel balzamiko
  • Sol, bel poper, muškat
  • Lecitin
Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom
Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom

Ravioli – Testo:

  • 170 g rumenjakov (8-9 jajc)
  • 1 žl. Olivnega olja
  • 1 žl. Vode
  • 5 g soli
  • 250 g moke (Semola)

Fyldning:

  • 170 g smetane
  • 3 česni
  • 1 šopek bazilike
  • 1 šopek timijana
  • 310 g jajc
  • 270 g ribanega parmezana
  • 1 žl creme fraiche
  • 30 g zelišč
  • Salt peber

Lisičke:

  • 400 g lisičk
  • 110 g masla
  • 55 g mrzlega masla
  • 30 g sekljane šalotke
  • 60 ml belega vina
  • 125 ml piščančje juhe
  • 125 ml smetane
  • Sol, zelišča

Laks:

  • 1,2 kg losos
  • sol, poer beli
  • 500 g krompir
  • 2 kom jajca
  • 30 ml olje tartufov
  • urter

Utrinke iz majske kuharske akademije si oglejte v galeriji

Mere information

At hjælpe med organisationen BYKOKKEKKOKEakademiet se zahvaljujejo:

Siemens hišni aparati, Grube, Kaval Gruppen, Droppler og restavracija Strelec

Fotografije: Ana Če

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.