Som en del af vores madlavningsakademi havde vi det sjovt med at tilberede asparges sammen med Velikopaline hård ost trnič. Se beatet i billedgalleriet!
Aprilska akademija je bila navihano pomladno obarvana. V jedi smo vključili prve pomladne pridelke in jih začinili kot v starih časih. Pod budnim očesom kuharja Dragana Marjanoviča fra gostilnice Kaval smo pripravljali šparglje s trničem in druge dobrote. Za začetek smo se lotili priprave hobotnice v solati z regratom, sledila je špargljeva kremna juha, pa rižota s šparglji, gamberi in trničem ter špargljevi snopiči v hrustljavi panceti in regratovo solato s krompirjem ter bučnim oljem. S slaščičarskim mojstrom Grego Rodetom fra slaščičarnice Lolita pa smo pripravili okusen špargljev sladoled in slastno borovničevo pito po babičinem receptu. Med akademijo se je predstavila tudi vinska klet Tilia. Uradna voda dogodka je bila Grube.
At hjælpe med organisationen BYKOKKEKKOKEakademiet vi takker:
Siemens hišni aparati, Grube, Kaval Gruppen, Trnic og Vina Tilia.
Fotografier: Ana Če