AINESOSAT: 0,5 l makeaa kermaa 0,15 kg mascarponea 4 ruokalusikallista sokeria 5 gelatiinivaniljatankolehteä 0,3 kg Amarena kirsikoita VALMISTELU: Keitä kerma ja lisää neljä ruokalusikallista sokeria. Liota liivatelehdet kylmään veteen ja...
AINESOSAT:
0,5 l sladke smetane
0,15 kg maskarponeja
4 ruokalusikallista sokeria
5 lističev želatine
vanilijeva palčka
0,3 kg amarena višenj
VALMISTAUTUMINEN:
Sladko smetano zavremo in ji
dodamo štiri žlice sladkorja. Lističe
želatine namočimo v hladno vodo
da se razpustijo, nato jih odcedimo
in segrejemo na 40 °C, dokler se ne
razpustijo. Dodamo maskarpone
in vanilijo, vse skupaj dobro
premešamo ter prelijemo v
modelčke, premazane z oljem,
potresene s sladkorjem v prahu in
nadevane z amarena višnjo.
Pustimo, da se ohladi, nato damo
v hladilnik, da se strdi. Preostanek
višenj uporabimo za dekoracijo.
Recept so pripravili v restavraciji Angel, Mercator center, Ljubljana
www.kaval-group.si