Elderberry gin & tonic on ihanteellinen kesäjuoma!
Brez dvoma je priprava domačega bezgovega sirupa odličen način za koriščenje cvetov s čudovitim vonjem, toda za tiste, ki želijo poskusiti nekaj drugačnega, je bezgov gin prav tako čudovita in nenavadna alternativa.
Bezgove cvetove je najbolje nabirati v sončnem dnevu, spodaj pa si lahko preberete, kako jih v nekaj korakih uporabiti v različici izjemno priljubljene pijače – gin & tonica.
Ainesosat
- 6 do 8 sveže nabranih bezgovih cvetov
- naribana skorjica ene limone
- lusikka tomusokeria
- 500 millilitraa giniä
Valmistautuminen
Bezgove cvetove očistimo in jih nato položimo v velik lonec ali kozarec. Dodamo limonino lupinico, sladkor v prahu in prelijemo z ginom. Posodo pokrijemo in pustimo stati 24 ur. Mešanico precedimo skozi filtrirni papir za kavo, gazo ali kaj podobnega, in nalijemo v čisto steklenico. Bezgov gin postrežemo s tonikom ter veliko ledu in že lahko uživamo v osvežilnem ginu s poletnim okusom.