On kuuman suklaan aika! Yhä kylmempien päivien myötä tulee halu lämpimiin iltoihin, kun käpertyy peiton alle ja siemaile herkullista kuumaa kaakaota. Tänä vuonna unohdetaan valmiit kaakaosekoitukset ja opetellaan sen sijaan valmistamaan kotitekoinen jumalallinen kermainen kuuma suklaa vanukkaan kanssa, joka tekee vaikutuksen kaikkiin kotona.
Najboljšo kaakao pripravijo v Parizu. Parižani namreč vedo, da mora biti vroča čokolada kremasta in zelooooo gosta. Za domačo kremasto vročo čokolado pa ne potrebujemo nujno težke smetane, ampak jo lahko pripravimo tudi iz mleka, kančka čokoladnega pudinga in kakovostne čokolade. Tukaj je recept za domačo kremasto vročo čokolado s pudingom, ki je odličen način za razvajanje ob zimskih večerih, ki so pred nami.
Recept za kremasto vročo čokolado s pudingom
Sestavine za kremasto vročo čokolado s pudingom:
- 500 ml maitoa
- 130 g temne čokolade, nasekljane
- 2 čajni žlički rjavega sladkorja
- 1 ½ čajne žličke pudinga v prahu
- ½ žličke vaniljeve arome, po želji
- ½ žličke cimeta, po želji
- hyppysellinen suolaa
Navodilo za pripravo kremaste vroče čokolade s pudingom
Mleko prelijemo v kozico in segrejemo na kuhalniku. Toplemu dodamo koščke temne čokolade in počakamo, da se raztopijo. Ves čas počasi mešamo. Ko se čokolada raztopi, dodamo sladkor in puding v prahu. Po želji začinimo s cimetom, vaniljo in soljo. Postrežemo in uživamo!