Makeita ja rapeita keksejä ei pitäisi puuttua joulun aikana, joten olemme laatineet parhaan reseptin Ilvessilmälle tai Ilveskeksille!
Se on edessäsi najboljši recept za linške oči ali linške piškote, ki prihaja z garancijo za uspeh! V pekarni prazničnih dobrot linške oči, hrustljavi linški piškoti s sladko marmelado, namreč ne smejo manjkati! Ob vaniljevih rogljičkih so nepogrešljiva božična klasika.
Ainesosat
- 220 g gladke moke
- 125 g kylmää voita
- 100 g tomusokeria
- 1 muna
- vaniljasokeria
- sitruunan kuori
- 1 ripaus suolaa
- jagodna marmelada za nadev (ali marelična marmelada)
Katso tämä postaus Instagramissa
Valmistautuminen
Na delovno površino presejte moko in sladkor v prahu ter na sredini naredite jamico.
Maslo narežite na manjše koščke, dajte v jamico, dodajte jajce in z vaniljevim sladkorjem, ščepcem soli in malo naribane limonine lupinice zamesite gladko testo.
Iz testa oblikujte kroglico, jo zavijte v folijo za živila in pustite, da se približno pol ure hladi v hladilniku.
Nato testo razvaljajte na debelino 2 mm in izrežite krogce. Polovici krogcev na sredini dodatno izrežite manjši krogec, dva ali največ tri.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite piškote.
Pecite v v ogreti pečici 8-12 minut oziroma dokler piškoti ne postanejo lepo rumeni. Vzemite jih iz pečice in jih na kratko ohladite.
Mlačne piškote brez krogcev premažite z rahlo ogreto marmelado, nanje položite preostale piškote in na koncu vse skupaj potresite s sladkorjem v prahu.
Niin makea hyvää juoksua!
Katso tämä postaus Instagramissa