Brez te božične klasike si praznikov ne moremo predstavljati: najboljši recept za linške oči (linške piškote)

V božičnem času ne sme manjkati sladkih in hrustljavih piškotov, zato smo za vas pripravili najboljši recept za linške oči ali linške piškote!

Pred vami je najboljši recept za linške oči ali linške piškote, ki prihaja z garancijo za uspeh! V pekarni prazničnih dobrot linške oči, hrustljavi linški piškoti s sladko marmelado, namreč ne smejo manjkati! Ob vaniljevih rogljičkih so nepogrešljiva božična klasika.

Sestavine

  • 220 g gladke moke
  • 125 g hladnega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • vaniljev sladkor
  • limonina lupina
  • 1 ščepec soli
  • jagodna marmelada za nadev (ali marelična marmelada)

Priprava

Na delovno površino presejte moko in sladkor v prahu ter na sredini naredite jamico.

Maslo narežite na manjše koščke, dajte v jamico, dodajte jajce in z vaniljevim sladkorjem, ščepcem soli in malo naribane limonine lupinice zamesite gladko testo.

Iz testa oblikujte kroglico, jo zavijte v folijo za živila in pustite, da se približno pol ure hladi v hladilniku.

Nato testo razvaljajte na debelino 2 mm in izrežite krogce. Polovici krogcev na sredini dodatno izrežite manjši krogec, dva ali največ tri.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite piškote.

Pecite v v ogreti pečici 8-12 minut oziroma dokler piškoti ne postanejo lepo rumeni. Vzemite jih iz pečice in jih na kratko ohladite.

Mlačne piškote brez krogcev premažite z rahlo ogreto marmelado, nanje položite preostale piškote in na koncu vse skupaj potresite s sladkorjem v prahu.

Pa sladek dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Imamo odlično novico: prihajajo lučke Raffaello in Ferrero Rocher