Ljubljana je bogatejša za še en kulinarični festival. Tokrat boste prišli na svoj račun ljubitelji džina. Ljubljanski festival džina Brina 2019 bo kot celodnevni dogodek potekal 11. maja.
V Švicariji v Tivoliju boste že 11. maja priča prvemu ljubljanskemu festivalu džina, Brina 2019. Ta bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.
Bogato dogajanje, povezano z džinom in brinom, se bo začelo že teden dni pred festivalom v najboljših ljubljanskih lokalih, ki bodo v svojo ponudbo uvrstili koktajl Brina, v katerega gre zaradi močnejše arome brina lahko le slovenski džin. Dogajanje bo svoj vrhunec doseglo v soboto, 11 maja, ko se bodo od poldneva v Švicariji vrstile delavnice in predavanja o džinu ter mešanju in postrežbi džin koktejlov, pozno popoldne in večer pa bosta namenjena spajanju džina z vrhunskimi krožniki slovenskih kuharskih mojstrov. Med njimi bosta tudi Jorg Zupan iz restavracije Atelje in Jakob Pintar iz TaBarja. Dan se bo končal z glasbo in prijetnim pomladnim druženjem ob džin koktajlih z odličnimi Fever Tree toniki, za katere bo skrbela ekipa eVina. Kanček Brine – ekskluziven festivalski kozarec Steklarne Hrastnik – pa bodo vsi obiskovalci kot brezplačno darilo lahko odnesli tudi domov.
Lisää tietoa:
avoin keittiö.si