fbpx

Recept, ki si ga zapiši: puhasti žepki iz palačink z Nutello

Mislite, da obstajajo zgolj palačinke, kot jih poznamo v Sloveniji? Motili ste se, zanje obstaja kopica receptov in poimenovanj – v obliki Nutellinih žepkov pa bodo postale vaša najljubša sladka pregreha.

Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).

Nutellini žepki po ''dansko''.
Nutellini žepki po ”dansko”

Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse Uudenvuoden päätökset. Priprava na lastno odgovornost!

Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:

  • 130 gramov bele moke (tip 500)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 ruokalusikallista leivinjauhetta
  • 1 1/2 žličke sladkorja
  • 250 ml maitoa
  • 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
  • 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
  • Nutella
  • sprej za kuhanje (po želji)

Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello:

Galerija – tradicionalne danske palačinke imajo lahko različne nadeve:

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.