Recept, ki si ga zapiši: puhasti žepki iz palačink z Nutello

Mislite, da obstajajo zgolj palačinke, kot jih poznamo v Sloveniji? Motili ste se, zanje obstaja kopica receptov in poimenovanj – v obliki Nutellinih žepkov pa bodo postale vaša najljubša sladka pregreha.

Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).

Nutellini žepki po ''dansko''.
Nutellini žepki po ”dansko”

Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse novoletne zaobljube. Priprava na lastno odgovornost!

Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:

  • 130 gramov bele moke (tip 500)
  • 1/4 žličke soli
  • 1/2 žlice pecilnega praška
  • 1 1/2 žličke sladkorja
  • 250 ml mleka
  • 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
  • 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
  • Nutella
  • sprej za kuhanje (po želji)

Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello:

Galerija – tradicionalne danske palačinke imajo lahko različne nadeve:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
12 pravil za peko na žaru: vrhunsko pripravljene jedi na žaru