fbpx

Gostilna pri Ani, hiša Šosič

Večkrat se nam zgodi, da nas pot na morje utrudi in kar spomnimo se dobrih starih časov, ko smo se na tej vsakoletni morski eks - pediciji ustavili "nekje vmes", da smo se okrepčali za pot. Gostilna pri Ani v Strunjanu je kot nalašč za takšne postanke, saj stoji le skok od ceste, vzporedno s strunjanskim drevoredom. ...

Perustiedot
Osoite
Gostilna pri Ani, hiša Šosič
Strunjan 42
Stringed
Ajoittaa
vsak dan od 11. do 23. ure, od oktobra do maja ob torkih
Ottaa yhteyttä
(05) 678 00 22

Večkrat se nam zgodi, da nas pot na morje utrudi in kar spomnimo se dobrih starih časov, ko smo se na tej vsakoletni morski eks – pediciji ustavili “nekje vmes”, da smo se okrepčali za pot. Gostilna pri Ani v Strunjanu je kot nalašč za takšne postanke, saj stoji le skok od ceste, vzporedno s strunjanskim drevoredom. Ponudba je pisana na kožo ljubiteljem morske hrane, saj je glavni poudarek gostilne prav na morskih specialitetah, seveda ne pozabijo tudi na ljubitelje bolj klasične ponudbe. Tako se lahko razvajamo s hladnimi predjedmi, od škampovega koktajla ali hobotnice v solati, preko pršuta in odličnega govejega, ribjega ali hobotničnega carpaccia. Daleč naokrog je Ana znana po pristni ribji juhi, ki privlači jedce dobrih jedi iz vse Slovenije in okolice. Školjke nam pripravijo na različne načine, prava poslastica pa so jastog ali škampova nabodala, pri katerih se nam niti ni potrebno truditi z odstranjevanjem oklepa. Slovenci največkrat prisegamo na kalamare, ki jih lahko dobimo ocvrte ali na žaru, polnjene s šunko ali bolj intenzivnim pršutom, zanimivo je tudi ribje cvrtje, pri katerem še vedno zelo dobro občutimo pristen morski okus. Za ljubitelje mesa se najde izdatna ponudba različnih biftkov, prava poslastica pa je zrezek Parenzana, ki je svoje ime dobil po stari cesti, ki je tu mimo vodila do Poreča. Seveda se lahko odločimo tudi za brezmesno ponudbo pečene ali sveže zelenjave, poleg si privoščimo ovčji sir, za pomiritev želodčkov pa bo prijal svež limonin sorbet.

Edellinen
Prego

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.