Perunagnocchi kantarellien ja kirsikkatomaattien kera on ihana syysruoka, joka tarjoillaan kylmempinä iltoina ja ilahduttaa jokaista vierasta. Tässä resepti italialaiseen gourmetruokaan, joka on todellinen makujen harmonia herkullisten sienien, tuoreiden tomaattien ja herkän kerman kanssa...
Zakaj ne bi svojih najdražjih razveselili z jesensko poslastico, ki prepriča še tako zahtevnega dobrojedca? Tukaj je recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom, ki preprosto očara.
Recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom
Ainesosat:
- 400 g krompirjevih njokov
- 400 g lisičk, narezanih na polovice
- 300 g češnjevcev, narezanih na polovice
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljy
- 250 ml makeaa kermaa
- 70 g parmezana
- valkoviini
- suola
- vastajauhettua pippuria
- svež peteršilj, nasekljan
LUE LISÄÄ: Resepti: Minipizza Nutellalla - paras kulinaarinen pahe kaikille Nutelloholicsille
Valmistautuminen
Lisičke očistimo, stremo stroka česna in v posodi zavremo vodo za kuhanje krompirjevih njokov. V ponvi segrejemo nekaj žlic olivnega olja, nanj stresemo česen in dodamo lisičke. Pražimo dve minuti, nato zalijemo s kozarcem belega vina. Primešamo sladko smetano in kuhamo približno tri minute. Njoke stresemo v vrelo vodo in jih kuhamo, dokler ne priplavajo na površje. Gobicam dodamo češnjevce, začinimo po okusu in kuhamo še tri minute. Njoke odcedimo in primešamo k omaki. Vse skupaj potresemo s svežim peteršiljem in parmezanom ter postrežemo. Dober tek!