fbpx

Olet keittänyt kahvia väärin koko elämäsi

Kavo že celo življenje pripravljaš narobe.

Täydellinen kuppi kahvia on hyvin subjektiivinen ja henkilökohtainen asia, mutta tee kahvistasi vieläkin parempi noudattamalla näitä oikeita valmistusmenetelmiä, jotka tutkijat ovat tuoneet suoraan laboratoriosta.

Kako pripraviti dobro skodelico kave? Obstaja nešteto nasvetov, a eden naj bi bil oikea … in ima opraviti s temperaturo vode.

Znanstveniki so bili znova pridni, saj so v raziskavi o vplivu temperature kave, ko jo uživamo, na samo vsebino pijače analysoitu 36 različnih okusov kave, ki so bili pripravljeni na različni temperaturi, narejeni z različnimi vrstami zrn in so bile uživani pri različnih temperaturah.

Kako pripraviti pravilno skodelico kave?
Kako pripraviti pravilno skodelico kave?

Izkazalo se je, da je temperatura vode ključna, se on pitje vrele kave, kot ugotavljajo, veliki NE. Po pravilu bi morala temperatura kave biti 70 stopinj Celzija, če pijete arabski kavovec. Za tiste, ki imate radi robusto, je bolje, da je temperatura še nižja. Pitje kave pri 50 do 60 stopinjah Celzija ustvari bogatejše in intenzivnejše okuse. To pa naj ne bi bilo vse.

Pri pripravi in uživanju kave je voda ključnega pomena.
Pri pripravi in uživanju kave je voda ključnega pomena.

Kot pišejo, obstajajo številni drugi dejavniki, ki lahko izboljšajo okus: mletje, svežina zrn ja razmerje med kavo in vodo ja kakovost vode. Celo temperatura, na kateri pripravljate kavo, lahko vpliva na okus. Višja kot je temperatura, več okusnih kavnih spojin ekstrahirate, pišejo znanstveniki.

Na okus lahko vpliva mletje, starost zrn, razmerje med vodo in kavo ter kakovost vode.
Na okus lahko vpliva mletje, starost zrn, razmerje med vodo in kavo ter kakovost vode.

Ljubitelji kave lahko sledite navodilom znanstvenikov in morda postane ravno ta recept sveto pravilo za pripravo najbolj okusne skodelice kave.

Lisää tietoa

Lisää tietoa:
sciencedirect.com

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.