fbpx

Kroatian parhaat nudistirannat

Jos haluat lähteä lomalle Kroatiaan ja haluat nauttia rannasta "täysin ilman", niin artikkelista voit lukea, mitkä ovat parhaat nudistirannat tai nudistikeskuksia. PS: Äskettäin Kroatian Rabin saari leimattiin nudistien saareksi CNN:ssä.

1. Crveni Otok, Rovinj

V Rovinju je plaža z modro zastavo Crveni Otok, kjer so na voljo tudi ležalniki, tuši, slačilnice, kiosk, toaleta, restavracija, bar in trgovina. Tu imamo veliko možnosti za aktivnosti, kot so odbojka na mivki, izposoja pedalinov, smučanje na vodi, tenis, minigolf in podobno.

Nudistična plaža Crveni Otok, Rovinj
Nudistična plaža Crveni Otok, Rovinj

2. Konobe, Punat – Krk

Konobe se nahaja na otoku Krku, v mirnem zalivu 3 km od Punata v smeri Stare Baške. Plaža je dolga 1,5 km in ima dva peščena zaliva, na katerih so urejeni tuši.

Nudistična plaža Konobe, Punat – Krk
Nudistična plaža Konobe, Punat – Krk

3. Koversada, Vrsar

Koversada je sproščeni raj brez oblačil. Najboljše mesto za sončenje so kamniti platoji, ki se narahlo spuščajo v morje, vendar so v Koversadi na voljo tudi plaže iz drobnih kamenčkov in celo prava peščena plaža.

Nudistična plaža Koversada, Vrsar
Nudistična plaža Koversada, Vrsar

4. Ciganka, Lopar

Ena izmed treh nudističnih peščenih plaž v Loparju proti severu je izjemno specifična zaradi nenavadnih peščenih piramid in drugih naravnih oblik. V bližini je plaža za pse.

Nudistična plaža Ciganka, Lopar
Nudistična plaža Ciganka, Lopar

5. Sol Polynesia, Umag

Sol Polynesia se nahaja 2 km od centra mesta Umag, v turističnem naselju Katoro, v neposredni bližini morja.

Nudistična plaža Sol Polynesia, Umag
Nudistična plaža Sol Polynesia, Umag

LUE LISÄÄ: Missä ovat Kroatian kauneimmat hiekkarannat?

6. Valalta, Rovinj

Valalta leži v bližini Rovinja, na vhodu v 12 km dolgi Limski fjord. Gostom vseh starosti je na voljo obilo športnih aktivnosti: odbojka na mivki, igrišča za tenis, mize za namizni tenis, steze za bovling in še veliko drugih možnosti za sprostitev.

Nudistična plaža Valalta, Rovinj
Nudistična plaža Valalta, Rovinj

7. Kandarola, Rab

Nudistična plaža Kandarola, ki se še imenuje “Angleška plaža”, ker se tukaj kopal tudi angleški kralj Edward VIII. s svojo ženo Wallis Simpson, se nahaja na polotoku Frkanj. Plažo je mogoče doseči tudi z ladjo taksijem iz Raba.

Nudistična plaža Kandarola, Rab
Nudistična plaža Kandarola, Rab

8. Baldarin, Cres

Plaža Baldarin se nahaja na južni obali otoka Cres, v naravni oazi miru Punte Križa, obkroža pa jo kristalno čisto morje in ima več kot 40-letno tradicijo v naturističnem kampiranju, kar pomeni, da je  kamp Baldarin eden od najstarejših naturističnih kampov na Jadranu.

Nudistična plaža Baldarin, Cres
Nudistična plaža Baldarin, Cres

9. Paklina, Brač

Plaža Paklina se nahaja na južni strani otoka Brač, v bližini turističnega mesta Bol, v bližini pa je tudi ena izmed najbolj znanih plaž na Jadranu Zlati rt. Paklina se razteza na več manjših plažah in skalnatih zalivov, ki nam ponujajo zasebnost ter sprostitev stran od množic. V ozadju plaže je bujen gozd, ki nudi senco med veliko vročino.

Nudistična plaža Paklina, Brač
Nudistična plaža Paklina, Brač

10. Otok Proizd

Proizd je majhen otoček v Jadranskem morju, ki leži pol kilometra zahodno od skrajnega zahodnega dela Korčule. V zalivu Perna na jugu otočka so nudistična plaža, sidrišče in restavracija.

Nudistična plaža na otoku Proizd
Nudistična plaža na otoku Proizd

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.