fbpx

Parhaat ystävänpäiväreseptit - yksinkertaiset jälkiruoat, joilla hurmaa paremman puoliskosi

Valentinovi recepti

He eivät sano, että rakkaus menee vatsan läpi turhaan. Jos sinulla on puutetta luovuudesta, ideoista tai rahasta (tai kaikista kolmesta), olemme valmistaneet joukon yksinkertaisia reseptejä, joilla ihastut ystävänpäivään, vaikka et löytäisikään itseäsi keittiöstä.

Ystävänpäivä je čas vrtnic, srčkov, romantičnih verzov, rdeče barve in sladic. Zato smo za vas pripravili preproste in hitre recepte za sladke pregrehe, po katerih si bo vaša duša dvojčica to valentinovo za vedno zapomnila.

LUE LISÄÄ: Resepti: Paistamaton maapähkinävoi-suklaajuustokakku

Presenetite dragega ali drago s čim sladkim.
Presenetite dragega ali drago s čim sladkim.

Rakkaus je za valentinovo posebej sladka, še bolj pa bo, če se lotite katerega izmed spodnjih receptov. Presenetite boljšo polovico s sladko skušnjavo, po kateri si bo oblizovala prste.

Recept za valentinovo – kroglice rafaelo

Sestavine – kroglice rafaelo:

  • 2 dcl vettä
  • 250 g voita
  • 200 g kokosove moke
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 400 g mleka v prahu
  • 100 g lešnikov/mandljev
Rafaelin pallot
Kroglice rafaelo

Postopek priprave kroglic rafaelo:
V lonec daš maslo, sladkor v prahu in vodo. Vse skupaj zavreš in nato odstaviš. Primešaš 100 g kokosove moke in vse mleko v prahu. Maso dobro premešaš in jo daš za 30 minut v hladilnik. Nato iz nje oblikuješ kroglice in v njihovo sredino vstaviš lešnik ali mandelj. Na koncu kroglice le še povaljaš v preostanku kokosove moke. Pa dober tek!

Recept za valentinovo – čokoladni fondi:

Sestavine – čokoladni fondi:

  • 500 gramov žlahtne jedilne čokolade
  • 200 ml makeaa kermaa
  • erilaisia hedelmiä (banaanit, mansikat, päärynät, kuivatut aprikoosit, viikunat, kiivi, ananas, luumut jne.)
  • hienonnettuja hasselpähkinöitä (valinnainen)
Suklaafondut
Suklaafondut

Suklaafonduen valmistusprosessi:
Sadje narežemo, čokolado pa nalomimo na kocke ali naribamo. V posodi za fondi jo počasi stopimo in med stalnim mešanjem prilivamo sladko smetano, vse dokler ne nastane gladka tekoča zmes. Pazimo, da se čokolada ne prismodi. Nato posodo postavimo na gorilnik. Z nabodali za fondi koščke sadja pomakamo v stopljeno žlahtno jedilno čokolado Gorenjka in jih nato po želji povaljamo še v lešnikih.

Recepti za valentinovo – čokoladni pralineji brez peke:

Sestavine – čokoladni pralineji brez peke:

  • 50 g voita
  • 150 g naribane čokolade (+ nekaj koščkov)
  • 1 vrečka čokoladnega pudinga
  • rumova esenca
  • 20 g čokolade
  • čokoladne mrvice/kakav
Čokoladne praline
Čokoladni pralineji

Postopek priprave preprostih čokoladnih pralinejev brez peke:
Najprej stopimo maslo. Nato vanj vmešamo naribano čokolado, rumovo esenco in prašek za puding. Mešamo, da nastane homogena zmes, dodamo nekaj drobnih koščkov čokolade in za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato iz mase oblikujemo kroglice, ki jih za konec povaljamo v mrvicah ali kakavu. Serviramo jih v papirnatih košaricah, a še prej jih za 15 minut prestavimo v hladilnik. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo –  sladica iz bebe piškotov in jagod:

Sestavine – sladica iz bebe piškotov in jagod:

  • 10–15 jagod
  • 12 bebe piškotov
  • malo mleka
  • sladka smetana (po želji)
Bebe piškoti
Bebe piškoti

Postopek priprave hitre sladice iz bebe piškotov in jagod:
Bebe piškote malce pokapamo z mlekom (ne preveč in ne premalo) in zložimo v dve ‘nadstropji’. Jagode pretlačimo z mešalnikom in jih uporabimo za preliv. In to je vsa umetnost! Če želite, lahko sladico za nekaj časa postavite v hladilnik in jo postrežete s sladko smetano. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo – kanoli oreo:

Sestavine – kanoli oreo:

  • piškoti Oreo
  • 700 gramov sladkorja v prahu
  • 170 gramov moke
  • 1 žlica rastlinske masti
  • 1 ruokalusikallinen etikkaa
  • vaniljev izvleček

Postopek priprave kanoli oreo:
Naprej z nožem ločite nadev od piškotov in stresite piškote v mešalnik. Mešajte toliko časa, dokler ne nastane droben prah. Pretresite v posodo ter dodajte moko in žlico rastlinske masti. Premešajte. Vmešajte jajce, dodajte dober deciliter vode, žlico kisa, maso pregnetite in iz nje oblikujte kepo (če je masa premokra, dodajte še malo moke, če je presuha, dodajte še malo vode). Pokrijte s plastično folijo za živila in postavite v hladilnik za 30 minut. V skledo stresite sladkor v prahu, mu dodajte polovico žličke vaniljevega izvlečka, dober deciliter tople vode, 75 gramov rastlinske masti in dobro premešajte, da dobite homogeno zmes. Prestavite v vrečko za okraševanje tort (lahko je tudi improvizirana) in na kratko postavite v hladilnik. Medtem na pomokani površini razvaljajte maso iz piškotov Oreo in iz nje izrežite kroge (glej video) ter jih s pomočjo tulca zvijte v palačinko. Cvrite 2 minuti v olju, ogretem na 360 stopinj Celzija. Ko se ‘palačinka’ ohladi, vstavite nadev. Za dekoracijo lahko nadrobite piškote in z drobtinami potresete kanole. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo – tiramisu brez jajc:

Sestavine – tiramisu brez jajc:

  • 2 dcl sladke smetane
  • 200 g kremnega sira (maskarpone)
  • 2 ruokalusikallista sokeria
  • bebe piškoti
  • kahvia
  • kaakao
  • rommi
  • maslo (po želji)
Tiramisu
Tiramisu

Postopek priprave tiramisuja brez jajc:
Skupaj zmešamo sladkor, sladko smetano in kremni sir, da dobimo kremasto maso. Nato v mešanico kave z nekaj kapljicami ruma namočimo bebe piškote in z njimi obložimo dno pekača, ki smo ga pred tem namazali z maslom (lahko ga nadomestimo z alufolijo, ki jo zavihamo čez rob). Na plast otroških piškotov nanesemo plast kreme in nato izmenično nanašamo piškote in kremo, s katero tudi zaključimo, ko dosežemo potrebno višino. Postavimo na hladno, da se masa strdi. Za konec tiramisu le še potresemo s kakavom. Pa dober tek!

Recept za valentinov – biskvit z marmelado:

Sestavine – biskvit z marmelado:

  • 4 munaa
  • 6–8 žlic sladkorja
  • 8 ruokalusikallista jauhoja
  • 1 vaniljasokeria
  • 1 leivinjauhe
  • 4 ruokalusikallista öljyä
  • 4 žlice marmelade
  • 1 žlica ruma (po želji)
  • kookosjauhoja
Biskvit
Biskvit

Postopek priprave biskvita z marmelado:
Beljake stepemo v trd sneg, v drugi skledi pa rumenjake skupaj z vaniljevim sladkorjem, sladkorjem in rumom penasto umešamo. Masi postopoma dodamo moko in pecilni prašek ter na koncu vmešamo še sneg. Vse skupaj prelijemo v namaščen pekač in pribl. 20 minut pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija. Počakamo, da se biskvit rahlo ohladi, nato pa ga premažemo s stopljeno marmelado in potresemo s kokosovo moko. Narežemo na kocke in postrežemo. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo – oreo kokice:

Sestavine – oreo kokice:

  • Paukkumaissi
  • 15 Oreo-keksistä
  • valkosuklaa kyyneleitä
  • hyppysellinen suolaa

Oreo-popcornin valmistusprosessi:
Jauha Oreo-keksit monitoimikoneessa muruiksi. Säästä osa myöhempää käyttöä varten ja kaada loput päälle sulatettua valkosuklaa. Kaada seos valmiiden popcornien päälle, jonka olet asettanut uunipellille, lisää ripaus suolaa, sekoita ja ripottele vielä kosteana päälle loput keksimurut. Odota 15 minuuttia, että massa jähmettyy, riko ja tarjoile. Hyvää juoksua!

Recepti za valentinovo – puhasti piškoti meringue:

Sestavine – puhasti piškoti meringue:

  • 2 munanvalkuaista
  • 100 g tomusokeria
  • teelusikallinen viinihappoa (valinnainen)
Puhasti piškoti
Puhasti piškoti

Postopek priprave puhastih piškotov meringue:
Beljake damo v skledo in jim dodamo 3 žličke sladkorja ter vinski kamen (zaradi slednjega bo masa bolj čvrsta in gladka). Začnemo mešati z ročnim mešalnikom, najprej počasi, nato pa hitrost povišamo. Med mešanjem postopno dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo čvrst sneg. Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njo nabrizgamo kupčke na peki papir, s katerim smo obložili pekač. Tega postavimo v pečico, segreto na 100 stopinj Celzija, in beljakov sneg pečemo 45 minut. Po tri četrt ure pečico ugasnemo in pustimo stati še eno uro. Po tem času piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Sladica je gotova. Pa dober tek! Po želji lahko sneg oplemenitite z dodatki, kot so mleti lešniki, ali aromo, kot je vaniljeva.

Recepti za valentinovo – puding z Nutello:

Sestavine – puding z Nutello:

  • 500 ml maitoa
  • 1 pussi vaniljavanukasjauhetta
  • 2-3 ruokalusikallista sokeria
  • 4 ruokalusikallista Nutellaa
Puding
Puding

Postopek priprave pudinga z Nutello:
Najprej zavremo mleko. V vmesnem času v posodi zmešamo prašek, sladkor in sedem žlic še hladnega mleka. Ko mleko zavre, vanj postopoma stresemo mešanico. Počakamo, da še enkrat zavre in se masa zgosti. Odstavimo. Med ohlajanjem puding vsakih pet minut dobro premešamo, da ne nastanejo grudice. V skodelico nadevamo Nutello in čez  prelijemo puding. Po želji postrežemo s sladko smetano. Pa veselo sladkanje!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.