Värikäs, erittäin huumaava maku ja juuri oikea määrä mausteisuutta. Oletko myös meksikolaisen keittiön ystävä? Vaikka meksikolaista ruokaa ei ehkä pidetä kaikkein ruokavaliollisimpana ruokalajina, on varmasti totta, että se sisältää uskomattoman monipuolisia makuja ja on erittäin herkullista. Jumalallinen paistettu cusvadila on loistava valinta nopeaan välipalaan, romanttiseen illalliseen, perheen lounaaseen tai viikonloppuisin sohvalla hemmotteluun.
Quesadillo Mehičani v osnovi pripravljajo tako, da tortiljo naprej prepognejo na polovico, jo popečejo na rešetki in jo nato še enkrat prepognejo. Tako dobi obliko polmeseca. A zakaj bi quesadille pripravljali posamezno, eno po eno, če lahko spečete kar eno enormno? In to popolnoma preprosto. To je genialna kuharska zvijača, ki se je morate naučiti. To je božanska pečena quesadilla!
LUE LISÄÄ: Resepti: kevätsalaatti
Recept za božansko pečeno quesadillo:
Sestavine za božansko pečeno quesadillo:
- 4 čajne žličke masla, zmehčanega pri sobni temperaturi
- 12 tortilj
- ½ skodelice salse
- 34 dag naribanega cheddar sira
- 2 čajni žlički sesekljanega svežega koriandra
- 3 čajne žličke narezane čebule
- Kisla smeta za serviranje
Postopek priprave božanske pečene quesadille:
Pečico zagrejte na 220°C. Namastite pekač z 2 žličkama masla. Polovico tortilj lepo razporedite po pekaču, tako da popolnoma prekrijejo dno, in jih prelijte s salso. Čez enakomerno potresite nariban sir. Pripravite naslednjo plast zopet tako, da na sir položite preostale tortilje. Tudi tokrat jih dobro prerazporedite po posodi. Po površini jih razmažite z 2 žličkama masla, ki sta še ostali.
Pecite od 9 do 12 minut oz. dokler tortilje ne porumenijo in dokler sir ne bo popolnoma staljen. Ko je jed pečena, jo okrasite s koriandrom in čebulo. Postrezite še toplo in po želji dodajte še kislo smetano. Pa dober tek!