Kylmän sään ja lomien välillä emme todellakaan saa tarpeeksemme kuumasta kaakaosta. Ja miksi et laittaisi sitä myös jälkiruokaan? Kermajuusto, kerma ja vaahtokarkkeja yhdistettynä kaakaoon saavat sinut tuntemaan, että juot maailman herkullisinta juomaa. Paitsi että siihen tarvitaan myös haarukka ja lautanen.
Zakaj bi pripravljali tradicionalni cheesecake, če lahko vanj spravimo tudi kakav, joka tulee mukaan vašo kuhinjo privabil zimske vonjave. 20 minut časa vam bo vzel, pa še ne vključuje peke. Razloga, da ga ne bi valmis, preprosto NI. Hitro v kuhinjo!
AINESOSAT:
- 360 g smetane
- 340 g kremastega sira
- vaahtokarkki pullat
- 100 g sokeria
- smetana za serviranje
- 2 pakiranji mešanice za vročo čokolado
VALMISTAUTUMINEN:
Z mešalnikom stepite smetano. Ko nastane trda masa, v njo dodajte kremasti sir in sladkor. Vse sestavine dobro premešajte, da nastane gladka zmes. V njo dodajte mešanici za vročo čokolado in marshmallow penice. Sestavine ponovno zmešajte in jih prelijte po že pripravljeni skorji (150 g graham krekerjev, 75 g masla in 65 g sladkorja zmešajte in maso (s pritiski) razporedite po pekaču).
Po vrhu sladice razporedite marshmallow penice. Kolač pokrijte s plastično folijo in počakajte, da se v hladilniku strdi. Postrezite ga s stepeno smetano, po njem pa tudi posujte mešanico za vročo čokolado.